Sıfır faizde görülmemiş kredi! Limit 400.000 TL'ye fırladı!

SGK'dan görülmemiş kredi teklifi. 400 bin TL faizsiz konut kredisi başvuruları açıldı..

Sıfır faizde görülmemiş kredi! Limit 400.000 TL'ye fırladı!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emeklilere ve hak sahiplerine hayatlarını değiştirecek bir fırsat sundu. 400.000 TL'lik faizsiz konut kredisi. Bu dev kredi fırsatı, emeklilik fonları, sosyal güvenlik ve genel sağlık sigortası kapsamındaki engelli, dul ve yetim vatandaşlar için geçerli. Ayrıca savaş veya hizmet malullüğü aylığı alanlar da bu büyük fırsattan yararlanabiliyor.

Faizsiz kredi başvurularında süreç nasıl işliyor?

Kredi başvurusunda bulunmak isteyenler için süreç çok basittir. Başvurular herhangi bir Ziraat Bankası ya da Halkbank şubesinden doğrudan yapılabilir. SGK, 3 Mayıs 2021 tarihinden itibaren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile imzalanmış olan veri alışverişi protokolü kapsamında kimlik bilgilerini Toplu Konut İdaresi'ne iletecek. Bu yöntem SGK'dan kimlik bilgisi almanızı gerektirmez.

Faizsiz Kredinin Geri Ödemesi

Sıfır faizde görülmemiş kredi! Limit 400.000 TL'ye fırladı!

Faizsiz kredi yararlanıcısının aylık geri ödeme tutarı, aylık geri ödeme tutarının yalnızca dörtte biri kadardır. Yararlanıcının emekli aylığının azaltılması durumunda iade tutarı, son aylık ödeme tutarı esas alınarak hesaplanacaktır. Kamuda çalışan engelliler için kredi taksitleri aylık maaşın dörtte biri artı %25'idir.

"Ölüm halinde borç durumu"

Yararlanıcının ölmesi halinde kalan borç mirasçılardan tahsil edilerek mirasçı aylığından ödenir. Emekli aylığını alacak mirasçının bulunmaması durumunda, kredi taksitleri son ödeme tutarının %25'i oranında ödenecektir.

SGK'nın 400.000 TL'lik faizsiz konut kredisi, ev alırken büyük maddi rahatlık sağlıyor. Bu fırsatın amacı, yararlanıcıların yaşam standartlarını iyileştirmek ve ev sahibi olma sürecini kolaylaştırmaktır. Büyük faizsiz konut kredisini kullanmak için doğrudan bankaya başvurmanız yeterlidir.

Bu büyük fırsatı kaçırmamak için lütfen SGK resmi internet sitesi üzerinden veya banka şubenizden detayları ve başvuru koşullarını inceleyiniz.