Altını, doları, borsada parası olanlara şok! Eylül ayının o günlerine dikkat!

Paralarını değerlendirmek isteyen birçok insan, farklı yatırım yollarına bakıyor. Son yıllarda popüler olan Bitcoin, ekonomideki olumsuz gelişmeler yüzünden değer kaybetti. Ekonomi uzmanları, Bitcoin'in yeniden yükseleceği tarihi merak ediyor. Ünlü ekonomist Tuna Kaya, Bitcoin'in ne zaman değerleneceğine dair bir tahminde bulundu.

Altını, doları, borsada parası olanlara şok! Eylül ayının o günlerine dikkat!

Amerika Birleşik Devletleri’nde ekonomik yavaşlama korkusu arttı ve Merkez Bankası’nın faizleri düşürmemesiyle birlikte yatırımcılar büyük satışlara başladı. Resesyon, basitçe bir ülkenin ekonomisinin uzun süreli bir durgunluk dönemine girmesi anlamına geliyor. Bu durum, para değerinin düşmesi ve insanların daha az harcama yapmasıyla sonuçlanır. Ekonomistler, dolarda yaşanan düşüşün bu durumu daha da kötüleştirebileceğini düşünüyor. Merkez Bankası'nın faizleri düşürmeyeceği yönündeki düşünceler de resesyon endişelerini artırdı.

Federal Rezerv'in faiz oranlarını düşürme yönünde sinyaller vermesiyle birlikte, kripto para piyasalarında beklenen yükselişin gerçekleşmemesi yatırımcıları şaşırttı. Özellikle Bitcoin'de yaşanan bu durgunluk, piyasa uzmanlarının dikkatini çekti. Ünlü ekonomist Tuna Kaya, yaptığı açıklamalarda kripto paralardaki bu beklenmedik durumu değerlendirerek, yükseliş trendinin ne zaman başlayabileceğine dair önemli ipuçları verdi.

yatırım

Bitcoin'de Yükseliş Sinyalleri

Ünlü ekonomist Tuna Kaya, Bitcoin fiyatlarındaki hareketlilik hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kaya'ya göre, ABD'de enflasyonun düşmesi ve işsizlik verilerinin olumlu gelmesiyle birlikte piyasalar rahat bir nefes aldı. Bu gelişmelerin ardından Federal Rezerv'in (FED) Eylül ayında faiz indirimi yapması kaçınılmaz hale geldi.

Kaya, bu gelişmelerin Bitcoin fiyatlarını olumlu etkileyeceğini belirterek, "FED artık eylül ayında faiz indirimi yapmak zorunda. Eylül, ekim ve kasım ayı itibarıyla yükselişler canlanacak. Daha boğa dönemine girmedi. Ben Eylül ayında 82 bin dolar ve 100 bin dolar arasında bitcoinin yerleşmesini bekliyorum. Boğa dönemi 1,5 ile 3 ay arasında sürüyor. " dedi.