00.00'dan itibaren yeni tarife geldi! Her seferinde 555 TL ödenecek!

Türkiye'de köprü ve otoyol geçiş ücretlerine zam geldi! Ulaştırma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, yeni ücret tarifesinin bu gece yarısından itibaren yürürlüğe gireceği belirtildi. Yap-İşlet-Devret modeliyle işletilen tüm köprü ve otoyollarda sürücüler, bundan böyle daha yüksek ücretler ödeyecek.

00.00'dan itibaren yeni tarife geldi! Her seferinde 555 TL ödenecek!

Ulaştırma Bakanlığı, köprü ve otoyollardaki geçiş ücretlerinde önemli bir değişikliğe gidiyor. Karayolları Genel Müdürlüğü'nün koordinesinde, Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılan yollardaki ücretler bu gece yarısından itibaren güncellenecek. Araç sürücüler, bundan böyle yeni tarifelere göre ödeme yapacaklar.

İstanbul Boğaz Köprüleri ile Osmangazi ve Yavuz Sultan Selim köprülerinin geçiş ücretleri önemli ölçüde arttı. Yeni tarifelere göre, 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri için 33 TL, Osmangazi Köprüsü için 555 TL ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü için 70 TL ödenecek. 1915 Çanakkale Köprüsü'nün ücreti de 585 TL'ye yükseltildi.

Köprü ve Otoyol Geçiş ücretleri

Yeni Tarife Detayları

  • Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü: Geçiş ücretleri araç sınıfına göre 14 TL ile 244 TL arasında değişiyor.
  • Osmangazi Köprüsü: Geçiş ücretleri araç sınıfına göre 390 TL ile 1.765 TL arasında değişiyor.
  • Yavuz Sultan Selim Köprüsü: Geçiş ücretleri araç sınıfına göre 50 TL ile 545 TL arasında değişiyor.
  • 1915 Çanakkale Köprüsü: Geçiş ücretleri araç tiplerine göre 585 TL ile 2.780 TL arasında değişiyor.

Bütçe açığının öngörülenden daha fazla olması, köprü ve otoyol geçiş ücretlerindeki artışın temel nedenlerinden biri olarak gösteriliyor. Bu durum, ilerleyen dönemde farklı alanlarda da benzer zamların gündeme gelme ihtimalini beraberinde getiriyor.