Tapusu olanlara kritik çağrı! Bunu yapmayanın tapusu geçersiz sayılacak

Gayrimenkul alım satımı söz konusu olduğunda tapu işlemi birçok ayrıntıyı içerir. Son dönemde hisseli tapu satışına ilgi oldukça fazla. Peki ortak tapu nedir? Hisse satışını iptal etmek mümkün mü? Detaylar haberimizde..

Tapusu olanlara kritik çağrı! Bunu yapmayanın tapusu geçersiz sayılacak

Kat mülkiyeti tapularının satışına ilişkin detaylar son dönemde emlak sektöründe çalkantıya neden oluyor. Gayrimenkul alım satımı oldukça detaylı bir tapu işlemini içermektedir. Dikkatle yapılması gerekli olan gayrimenkul alım satımı konusunda tapu sahiplerini ilgilendiren pek çok soru bulunmaktadır.

Özellikle müşterek tapulu taşınmazlarda alıcı ve satıcının haklarını korumak adına adımların doğru takip edilmesi oldukça önemlidir.

HİSSELİ TAPU NEDİR?

Bir mülkün birden fazla sahibi varsa, tapuların ortak devri mümkün olabilir. Ancak hissedar anlaşmazlıkları ve habersiz satışlar sorunlara neden olabilir. Özellikle ortak maliklerden birinin mülkü diğer maliklerin bilgisi olmadan satması durumunda hukuki ve mülkiyet haklarıyla ilgili sorunlar ortaya çıkar.

Hisseli tapu

HİSSELİ TAPUNUN SATIŞI HABERSİZ YAPILIR Mİ?

Hisseli tapuda habersiz satış işlemi, hukuki sebeplerle diğer hissedarlar lehine iptal edilebilir. Sürpriz satıştan etkilenen hissedarlar, satışın durdurulması için mahkemeye başvurabilirler.

Ancak hisse senedi satışının iptal edilebilmesi için tamamlanması gereken bazı şartlar ve prosedürler bulunmaktadır. Bu tür durumların yaşanmaması için ortak tapu sahiplerinin alım satım işlemlerini dikkatli ve ilgili tüm tarafların rızasıyla yürütmesi önemlidir.

HİSSELİ TAPU SATIŞI İPTALİ

Hisseli tapunun satışının iptali için hissedarların satışın iptali için mahkemeye başvurması gerekmektedir. Satışın ihbarsız gerçekleştiğini ve haksız olduğunu mahkemede kanıtlamak gerekecektir. İptal kararı verilmesi halinde tapu önceki sahibine geçer.

Bu nedenle alıcıların satış işlemlerini yasal ve aynı zamanda açık bir şekilde yürütmesi önemlidir.

Hisseli tapuda hem alım hem de satış işlemlerinde en önemli nokta, işlem yapılmadan önce tüm hissedarların onayının alınmasıdır. Satış yapılması durumunda geri kalan pay sahiplerinin bilgilendirilmesi ve yazılı onaylarının alınması zorunludur.

Öte yandan alıcıların tapu kayıtlarının doğru ve güncel olmasını sağlaması gerekiyor.