Tapu sahipleri bunu yapmazsa yandı! 15 gün içinde bu belgeyi almayan ah vah edecek

Resmî Gazete'de yayımlanan yeni düzenlemeyle milyonlarca menkul kıymet sahibini ilgilendiren bir karara imza atıldı. Yapılan değişikliklerle birlikte tapu sahiplerinden bazı belgeler istenmeye başlayacak ve bu işlem için 15 günlük süre tanınacak. İşte detaylar…

Tapu sahipleri bunu yapmazsa yandı! 15 gün içinde bu belgeyi almayan ah vah edecek

Anne Baba veya diğer aile üyelerinden miras kalan varlıkların mülkiyetinin devredilmesi sürecindeki hatalar, gayrimenkul sektörü üzerinde olumsuz etki yaratabilir. Tapu sahibinin belge taleplerine zamanında yanıt vermemesi maddi kayıplara yol açabilir. Bu belgeleri 15 günde tamamlamayan tapu sahipleri dizlerini dövecek. Detaylar haberimizde...

dizi

TAPUSU OLANLARDAN ARTIK O BELGE İSTENİYOR. 15 GÜN SÜRESİ BULUNUYOR

Türkiye'de milyonlarca gayrimenkul sertifikasını etkileyen bu şok karar, Resmî Gazete'de yayımlanarak resmen yürürlüğe girdi. Artık bu belgeye tapusu olan herkes ihtiyaç duyacak.

Tapu tescili çerçevesinde önemli düzenlemeler yapıldı. Yeni düzenlemenin detayları da netleşti.

 81 ildeki tapu sahipleriyle ilgili yeni karar ne? Aşağıda detaylı bilgi var 81 ildeki gayrimenkul sahiplerinin dikkatine!

 Milyonlara yakın tapu sahibini ilgilendiren yeni düzenlemeler Resmî Gazete'de yayımlandı.

TAPU SAHİPLERİNİ İLGİLENDİREN FLAŞ DÜZENLEME

Bu düzenlemeyle tapu sahipleri açısından önemli değişiklikler getirildi. 15 günlük süre tanındı ve artık tapu sahiplerinden bazı belgelerin isteneceği açıklandı.

DEĞİŞİKLİK KİMLERİ KAPSIYOR?

Tarım ve Ormancılık, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) Yönetmeliğinde değişiklik yaptı. Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni yönetmelikte, çiftçilerin tarımsal faaliyetlerini kayıt altına almak amacıyla oluşturulan ÇKS'nin kullanımına ilişkin detaylar netleşti. Yapılan yenilikler arasında çiftçilere yönelik ÇKS'nin kayıt altına alınması, denetimlerin yapılması ve sistemin güncellenmesi gibi konular yer alıyor. Yönetmelikte yapılan önemli değişikliklerden biri de sözleşme kapsamında yer alan arsaların belirlenmesidir.

 İTİRAZLAR İNCELEMEYE ALINACAK

Bu araziler üretim yılına ait uydu görüntüleri veya tespit komisyonları ile tespit edilecek. Ancak mirasçıların veya hissedarların taahhüt kapsamındaki araziye üretim yılı içerisinde itiraz etmeleri halinde, bu itirazlar dikkate alınacak ve ilgili tapu kayıtları ilgili işleme tabi tutulacaktır.

TAAHHÜTNAME SÜRESİNCE GEÇERLİLİK NE OLACAK?

Miras kalan araziler ve taahhütname yoluyla alacaklara ilişkin de düzenlemeler yapılmaktadır. Bu arsaya pay sahibi veya mirasçının itiraz etmesi halinde, itirazlı arazi kayıtları, ihtilaflı alan için taahhüt süresi sonuna kadar geçerli olacaktır.

Yeni düzenlemeye göre yönetim kurulları, il ve ilçe müdürlüklerindeki ÇKS kayıtları üretim yılının mart ayında 15 gün süreyle durdurulacak. Bu süre içerisinde pay sahipleri veya mirasçılar dışındaki itirazlar dikkate alınmayacaktır.

HANGİ BELGELER TALEP EDİLECEK?

Arazinin kayıtlı sahibinin ölmesi halinde, miras hakkı tescil edilmemiş arazi, devredilmeyen arazi olarak kabul edilir. Mirasçılar, devredilmeyen araziye ilişkin taahhüt mektubu düzenlenmesi talebine itiraz etmeleri halinde, miras belgesi talep edeceklerdir.

Talep edilen arsa üzerinde hisselerinizin olmaması durumunda, hissedarla bir kira sözleşmesi veya taahhüt mektubunun olması gerekmektedir. Miras nedeniyle arazi bölüşümü oranının belirsiz olması durumunda, tüm hissedarlarla imzalanmış bir arazi kiralama sözleşmesi veya yazılı taahhüt olması gerekir.