Bal gibi reçel yapmanın gizli formülü! İçine bir bardak ekleyince tam kıvamında oluyor

Ananas, genellikle reçel yapımında nadiren tercih edilse de, deneyenler için özel bir tat bırakabilir. Ancak sır, sadece ananas reçelinde değil, hemen hemen her reçelde kullanılan elmada gizlidir!

Bal gibi reçel yapmanın gizli formülü! İçine bir bardak ekleyince tam kıvamında oluyor

Ananas, iltihaplanmayı azaltmada kritik bir rol oynar ve kalp sağlığını iyileştirmenin yanı sıra enfeksiyonları ve parazitleri de engelleyebilir. Ancak bu faydalara rağmen, ananas reçeli evlerde pek tercih edilmez. Bu lezzetli reçelde başka bir vitamin deposu da var: Elma!

ANANAS REÇELİ

ANANAS REÇELİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Ananas reçeli hazırlamak için öncelikle ananasın orta sertliğinde olmasına dikkat edilmelidir. Diğer malzemeler arasında 3 su bardağı şeker, 1 su bardağı elma suyu, 1 çay kaşığı limon tuzu ve 1 çay kaşığı tereyağı bulunmalıdır.

ANANAS REÇELİ TARİFİ

ANANAS REÇELİ TARİFİ

Ananası soyduktan sonra iri küp şeklinde doğrayın. Orta ateşte yaklaşık 7 dakika pişirdikten sonra ananaslar suyunu bırakmaya başladığında önemli bir adım olan 1 su bardağı elma suyunu ekleyin.

Elma suyunu ananasların üzerine dökün ve 10 dakika boyunca ananasın şekeri çekmesine izin verin. Bu süre zarfında tereyağını da ekleyin. Son 5 dakika içinde kapak kapatmadan limon tuzunu ekleyin ve karıştırın.