Elinde bundan olan eyvah eyvah diyecek! Çok büyük düşüş geliyor

Ekonomist Atilla Yeşilada, geçtiğimiz gün borsaya ilişkin etkileyici açıklamalarda bulunarak kötü haberi verdi.

Elinde bundan olan eyvah eyvah diyecek! Çok büyük düşüş geliyor

Yeni vergi sisteminin borsaya olumsuz etkisini değerlendiren ekonomist Atilla Yeşilada, "Bu, geliri etkileyecek ve şu anda kötü bir haber ortamındayız." diye konuştu.

Enflasyon ve döviz kuruyla mücadele etmek için merkez bankası kilit faiz oranını %50'ye yükseltti. Bu yükselişin ardından dolar kurunun istikrar kazanmasıyla borsaya olan ilgi arttı ve hisse senedi fiyat endeksi 10.800 seviyesine yükseldi. Fakat, şu anda 10.500 seviyesine geriledi. Dolar kuru da 32,58 seviyesinde işlem görüyor.

"Borsa kötü haberlerle dolu"

Elinde bundan olan eyvah eyvah diyecek

Atilla Yeşilada, konuşmasının devamında Bakan Mehmet Şimşek'in açıklamış olduğu yeni vergi tedbirlerinin borsa üzerindeki olumsuz etkisini değerlendirirken "Yeni vergilerin büyük kısmı kurumlar vergisi şeklinde olacak ve bu vergiler de şirketlerden toplanacak. Halka açık şirketlerin neredeyse tamamı ek vergi ödeyecek, bu da kârları olumsuz etkileyecek. Dolayısıyla borsa şimdilerde kötü haberlerle dolu. ir düzeltme meydana gelebilir" şeklinde ifadeler kullandı.

Doların değer kazanması ve borsadaki düşüşe ilişkin gelişmeleri değerlendiren Yeşilada, mevcut durumun yatırımcılar açısından zor olduğunu belirterek, "Borsa şu sıralar kötü haberlerle dolu." dedi.

BAKAN ŞİMŞEK AÇIKLAMA YAPMIŞTI!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi tedbirlerinin hazırlanmasına ilişkin açıklamalarıyla kamuoyunda tartışma yarattı. Bakan Şimşek, "Kripto varlıklar da vergiye tabi olacak. Bu pakette değil ama muhtemelen bir sonraki pakette borsa kârlarını vergilendireceğiz. Vergi alanı aynı zamanda mevduat, fon, tahvil ve tahvillerden elde edilen gelirleri de içeriyor" demişti.

Elinde bundan olan eyvah eyvah diyecek

Bakan Şimşek'in 'borsa vergisi' açıklamasının ardından BIST100 endeksi günün ilk yarısı düşüş eğilimini sürdürdü ve nceki kapanış fiyatından 14,20 puanla 10.382,46 puana geriledi. Banka borsa endeksi yüzde 3,50, holding endeksinin de yüzde 2,42 düştüğü görüldü. Sektör endeksleri arasında ise en fazla artış gösteren endeks %1,17 ile spor olurken, en fazla düşen endeks ise %5,17 ile sigorta oldu.

Not: Haberdeki değerleme yatırım aralığına dahil değildir. Haberlerimiz herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemektedir.