Altın fiyatlarında büyük yükseliş gümbür gümbür geliyor! Uzmanlar tarih verdi: Almayanlar isyan edecek!

Yatırımcının en fazla rağbet ettiği gram altın için ekonomi uzmanı ve yatırımcının sıkı takip ettiği İslam Memiş yatırım yapacak olanlara yenden altın için uyarılarda bulundu. İşte detaylar…

Altın fiyatlarında büyük yükseliş gümbür gümbür geliyor! Uzmanlar tarih verdi: Almayanlar isyan edecek!

Son zamanların en popüler yatırım aracı olan gram altın yatırımcının sıkı takip ettiği bir ürün olmaya devam ediyor. Bu yüzden İslam Memiş yatırım yapanlara ve yapmak isteyenlere yön vermek adına ciddi uyarılar yaptı. Detaylar haberimizde…

dizi

İSLAM MEMİŞ TARİH VERDİ. ALTINDA İBRE TERSİNE DÖNECEK

Altın ve gümüş piyasası uzmanı İslam Memiş, altın yatırımcılarını uyarıyor ve fiyat artış tarihi veriyor.

Finans analisti İslam Memiş, emtia fiyatlarının temmuz ayında rekor seviyeye çıkmasını beklediğini belirterek, bu ayın ilk haftasına özellikle dikkat çekerek yatırımcıları uyardı. Altın fiyatlarına odaklanan Memiş, bu hafta belli bir aralık öngörüyor ve "Alım fırsatlarını kaçırmayın" diyor.

"ENDİŞE VERİCİ"

"Bu hafta çok önemli. Temmuz ayının ilk işlem haftasındayız ve geniş bant kapsama alanı açısından oldukça hareketli bir hafta olacak" diyen Memiş, ardından şu değerlendirmeleri yaptı:

“İstanbul Menkul Kıymetler Borsası yüzde 3 kayıpla 10 bin 319 puana geriledi. Bu satışlar devam ediyor ve borsada bekliyoruz. Borsa neden değer kaybediyor? Sayın Şimşek, yeni vergilerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Borsa ve KKM'deki karlara uygulanan yeni vergiden bahsetti. Bu iddiaların satışlar üzerinde büyük etkisi var. Küçük yatırımcılara 10.000 puanın üzerinde dikkatli olmalarını söyledim. Satışın devam etmesi için teknik olarak 10.400 puanın altında bir kapanışa ihtiyaç var.

Bu seviyenin altında iki gece kapanış olması durumunda 10.000 puanlık seviye hala önemli olacaktır. Suriye'den gelen haberler de endişe verici. Borsada bekliyoruz.

“DÜŞÜŞLERİN KALICI OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUZ”

Dolar kuru 32,67. Geçen hafta 32,92'ye yükseldi ancak bu hafta biraz düştü. Dolar endeksindeki düşüşün de etkisi oldu. Euro/dolar paritesi burada 1,0755 puanla 1 puan yükseldi. Orta ve uzun vadede olumlu beklentilerimiz devam ediyor. Düşüşün kalıcı olacağına inanmıyoruz. “Euro/TL kuru 35 lira 15 kuruş, dolardan daha olumlu.”

"TEMMUZDA YENİ RALLİLER BEKLİYORUZ"

Bu değerlendirmelerin ardından haftanın önemine vurgu yapan Memiş, altın tahminini şöyle paylaştı:

"Altının onsu 2328 dolar seviyesinde. Bu hafta takvimimizde 2300-2380 dolar aralığını not edin ve takipte kalın. Gram altının TL fiyatı 2453-2467 lira arasında.

Temmuz geçmeye başladı. Altın almayı düşünenlere “al” diyorum çünkü 2.450-2.500 lira aralığı sabitlenmeyecek. Altın tarafında fırsat arayanların bu seviyeleri değerlendirmesi gerekiyor. “Temmuz ayında daha fazla toparlanma beklemeye devam ediyoruz.”

UYARI: BU HABER YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR