Limon çekirdeklerini aman çöpe atmayın! Aklınıza bile gelmeyecek faydalı kullanım alanları var

Bu haberi okuduktan sonra limon çekirdeğini bir daha çöpe atmayacaksınız! Tüm detaylar haberimizde.

Limon çekirdeklerini aman çöpe atmayın! Aklınıza bile gelmeyecek faydalı kullanım alanları var

Limon çekirdeklerinin aklınıza gelmeyecek kullanım alanları var! İşte limon çekirdeklerinin faydaları! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

LİMON ÇEKİRDEĞİNİ DEĞERLENDİRME YÖNTEMLERİ

Limon çekirdeklerinizi doğal bir gübre olarak kullanarak bahçe toprağınıza ekebilirsiniz. Limon çekirdekleri topraktaki pH dengesini düzenler. Doğal bir temizleyici olarak bilinen limon çekirdeklerini rendeleyip ya da ezip toz elde ettikten sonra yüzey temizleyici olarak kullanabilirsiniz.

limon çekirdeğinin faydaları

 Bu toz özellikle mutfak tezgahı, banyo lavabosu gibi yağlı yüzeylerde etkili olacaktır. Limon çekirdeklerini yemek ya da içeceklere aroma vermesi için kullanabilirsiniz. Yine çekirdekleri rendeleyip ya da ezip öz elde edebilirsiniz ve bu özü çorbalarda, salatalarda, tatlılarda kullanabilirsiniz. Limon cilt sağlığına da iyi gelir. Limon çekirdeklerini toz haline getirdikten sonra cilt bakımınızda kullanırsanız cildiniz daha parlak ve sağlıklı olur. Aynı zamanda saç sağlığına da iyi gelen limon çekirdekleriyle saç derisinin beslenmesini ve saçın daha parlak ve sağlıklı görünmesini sağlayabilirsiniz.