Lavabodan gelen kötü kokuyu şıp diye kesiyor! Evdeki bu malzemeyle 5 dakikada sorunu çözün

Günlük yaşamımızın vazgeçilmez bir parçası olan lavabolar ile ilgili zaman zaman karşılaştığımız kokular ve tıkanıklıklarla başa çıkmak için ne yapmalı? İşte lavabo kokularını gidermenin ve tıkanmış bir lavaboyu açmanın bilinmeyen yöntemleri ...

Lavabodan gelen kötü kokuyu şıp diye kesiyor! Evdeki bu malzemeyle 5 dakikada sorunu çözün

Evlerde sıkça karşılaşılan lavabo sorunlarına doğal çözüm önerileri:

Karbonat ve Sirke İle Lavabo Bakımı

Lavabodan çıkan kötü kokularını gidermek ve tıkanıklıkları açmak için evde bulunan malzemelerle etkili bir yöntem sunuyoruz. İlk adım  lavabo giderine 1 çay bardağı karbonat serpin. Sonra, karbonatın üzerine 1 çay bardağı sirke dökün. Yaptığınız karışım köpürene kadar bekletin. En son, lavaboya sıcak su dökün. Bu karışım lavabodan çıkan kötü kokularını gidermeye yardımcı olacak.

LAVABO KOKULARINDAN KURTULUN

KOKU

Buharla Tıkanıklık Açma

Lavabo tıkanıklıklarını gidermek için yoğun buhar kullanabilirsiniz. Bir kapta su kaynatın. Daha sonra çıkan buharı lavabo giderine tutun. Buhar, lavabodaki tıkanıklığı yumuşatacak ve lavabonun açılmasına yardımcı olacak. Buharı lavabo gideri üzerine uyguladıktan sonra son olarak sıcak su dökerek işlemi tamamlayabilirsiniz.

Boraks ve Tuz Karışımı İle Açma

Diğer bir doğal çözüm, tuz ve boraks karışımını kullanmak. 1 çay kaşığı boraks ve 1 çay kaşığı tuzu karıştırarak lavabo giderine serpin ve kaynar su dökün. Bu yöntemle lavabo tıkanıklığını açabilirsiniz.

Limon Suyu ve Kabartma Tozu İle Lavabo Bakımı

Lavabonuzdan çıkan kötü kokulara limon suyu ve kabartma tozu ile son verebilirsiniz. Lavabo giderine 1-2 çay kaşığı kabartma tozu serpin ve üstüne limon suyu dökün. Karışım köpürdükten sonra kaynar su ile lavaboyu yıkayarak lavabo temizliğinizi tamamlayabilirsiniz.

Lavabo tıkanıklıkları önemli sorunlar çıkarabilir. Haberimizde bahsettiğimiz doğal yöntemlerle tıkanıklığı açamıyorsanız, profesyonel yardım almayı düşünmelisiniz.