Kelle paça çorbası bu tarifle kokusuz pişecek! Lezzetini artırmanın yolu bu püf noktasında

Bu tarifle mükemmel kelle paça çorbası içebilirsiniz! Tüm detaylar haberimizde.

Kelle paça çorbası bu tarifle kokusuz pişecek! Lezzetini artırmanın yolu bu püf noktasında

Kelle paça içmeyi çok seviyor ancak kokusundan rahatsız oluyorsanız bir de bu tarifi deneyin! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

KOLAY KELLE PAÇA ÇORBASI TARİFİ

Usta işi kelle paça çorbası yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler şu şekilde; 2 tane düzine kelle paça, 1 tane soğan, 2 tane havuç, 2 tane patates, 1 yemek kaşığı tereyağ, yarım su bardağı pirinç, tuz, karabiber ve servisi için limon. İlk olarak kelle paçalar soğuk suyla iyice yıkanır ve sonrasında tencereye alınarak üstünü geçecek kadar su eklenir. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşe alınır ve köpüğü alınıp suyu süzülür. 

kelle paça çorba tarifi

Kelle paçalar tekrar temiz bir tencereye koyulur. Soğan soyulup dörde bölünür, havuç ve patatesler de aynı şekilde büyük parçalar halinde kesilir. Bütün sebzeler kelle paçanın üstüne eklenir. Tereyağ da eklendikten sonra bütün malzemeler karıştırılır ve üstünü geçecek kadar su eklenir. Orta ateşte kapağı kapalı şekilde arada karıştırarak 2 saat kadar pişirilir. Pirinç durulanır ve çorbanın içine eklenir. 30 dakika da pirinçle beraber pişirilir. Bu esnada tuz ve baharatlar da eklenir. Kelle paça ocaktan alınmadan bütün malzemelerin iyice piştiğinden emin olmanız gerekir. İsteğinize bağlı olarak limonla sıcak şekilde servis yapabilirsiniz.