İstanbul Valiliği, 65 yaş üstü İstanbullulara önemli bir uyarıda bulunuyor!

İstanbul'da yaşayan 65 yaş üstü vatandaşların sıcak hava dalgasına karşı dikkatli olması gerektiği İstanbul Valiliği tarafından duyuruldu. Korunma yöntemleri ve tedbirler hakkında bilgi verilmektedir.

İstanbul Valiliği, 65 yaş üstü İstanbullulara önemli bir uyarıda bulunuyor!

İstanbul Valiliği, 65 yaş üstü İstanbullular için önemli bir duyuru yayımladı. Kronik rahatsızlıkları olanlar, yaşlılar ve çocuklar, sıcak havalara karşı dikkatli olmaları gerektiği konusunda uyarıldı.

Türkiye genelinde sıcak hava etkisini gösteriyor ve bu nedenle vatandaşlara önemli uyarılar yapılıyor. İstanbul Valiliği, güneş çarpması riskine karşı vatandaşları uyarmaktadır. Yayımlanan açıklamada, "Bölgemizdeki sıcak hava dalgası nedeniyle, kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklarımız başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" denilmektedir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmelerine göre;

11 Temmuz 2023 Salı gününden itibaren Trakya'dan başlayarak bölgemizde sıcak hava dalgasının etkisi hissedilmeye başlayacak. Hafta ortasından itibaren sıcaklıkların mevsim normallerinin 5-10 derece üzerine çıkması beklenmektedir.

Önümüzdeki günlerde İstanbul'da beklenen sıcaklık değerleri (°C);

  • 32-36

MGM, güneş çarpmasından korunma yöntemlerini şu şekilde açıklamaktadır:

Genel Müdürlük, sıcak ve UV (ultraviyole) ışınları için uyarıda bulunduğu günlerde mümkün olduğunca güneşten uzak durulması gerektiğini belirtmektedir. Zorunlu olmadıkça, özellikle 11:00 ile 15:00 saatleri arasında dışarıya çıkılmaması tavsiye edilmektedir.

Aşırı sıcaklarda gölgede bulunulmalı ve ağır işler ile spor yapılmamalıdır.

İnce, açık renkli ve bol giysiler tercih edilmeli, ayrıca şemsiye veya geniş kenarlı şapka kullanılmalıdır.

İmkanlar ölçüsünde sık sık duş alınmalıdır.

Ağır ve yağlı yiyeceklerden uzak durulmalı, bol miktarda sıvı tüketilmelidir.