EYT'siz emeklilik kapıları aralandı! 1800 gün şartını sağlayan 10 yılda emekli olacak

Gizli Kapı Aralandı: 2000 Sonrası Sigortalılara Erken Emeklilik Yolu!

EYT'siz emeklilik kapıları aralandı! 1800 gün şartını sağlayan 10 yılda emekli olacak

EYT (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) meselesi gündemdeki yerini koruyor. Yeni bir düzenleme ile, 2000 yılı ve sonrasında sigorta kapsamına giren bireyler, belirli şartları yerine getirerek erken emeklilik hakkı elde edebilecekler. Bu avantajlı durumdan faydalanabilmek için gereken şartlar arasında, 1800 prim günü ve minimum 10 yıl süreyle sigortalılık bulunuyor. 

Ayrıca, çalışma kapasitesinde en az yüzde 60 oranında kayıp olduğunu belirten bir sağlık kurulu raporu da bu sürecin bir parçası olarak öne çıkıyor. Bu kapsamda sağlık sorunları nedeniyle çalışma gücünde kayıp yaşayan bireyler, belirlenen şartları karşılamaları durumunda Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvuruda bulunarak erken emeklilik için adım atabilecekler. Bu gelişme, sigortalılar arasında olumlu bir etki yaratırken, emeklilik planları yapanlar için yeni bir seçenek sunuyor.

f

Emeklilikte yaşa takılanlar için yeni düzenleme: 2000 yılı ve sonrasında sigorta başlangıcı yapanlar, erken emeklilik hakkını 58 yaşında elde edebilecekler. Bu tablo, EYT meselesinde umut ışığı olabilir! Erken emeklilik kapısını aralayan şartlar netleşti! 2000 yılı ve sonrası sigortalılar için 1800 prim günü ve 10 yıl sigortalılık süresi gerekiyor. Ayrıca, çalışma gücünde en az yüzde 60 kayıp olduğuna dair sağlık kurulu raporu da erken emeklilik için önemli bir kriter. Bu kapsamda, belirlenen şartları karşılayan bireyler, Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvurarak erken emeklilik hakkını elde edebilecekler. Erken emeklilik talepleri, bu şartları yerine getirenlerin uzun çalışma yıllarına erken veda etmelerine olanak tanıyacak.