Evde 3 yaprak yufka varsa hemen deneyin! Yalancı su böreği tarifiyle misafirleriniz mest olacak

Türk kültüründe hamur işlerinin özel bir yeri vardır. Her bölgenin kendine has börek çeşidi vardır. Bu hamur işlerinin farklılıkları olsa bile lezzet açısından her biri diğerinden daha iyidir.

Evde 3 yaprak yufka varsa hemen deneyin! Yalancı su böreği tarifiyle misafirleriniz mest olacak

Ülkemizde insanlar tarafından en çok sevilen böreklerinden birisi olan su böreği, yumuşak katmanlarıyla ağızda enfes bir his yaratıyor. Bu yazımızda sizlere sahte su böreğinin nasıl yapılacağını anlattık. Yalancı su böreği yapmak için aşağıdaki malzemelere ihtiyacınız olacak;

Yalancı su böreği tarifi

Mazlemeler:

6 yufka

Sosu için

1/2 su bardağı su

1/2 su bardağı süt

2 yumurta

1/2 su bardağı sıvı yağ

İç harcı için

Beyaz peynir

Kaşar peyniri

Mayısdanoz

Üzeri için

Yumurta sarısı

Susam

Yalancı su böreğinin hazırlanışı:

Yalancı su böreği yapmak için öncelik olarak breğin sosunu hazırlamalıyız. Bu sos için ise, su, süt, yumurta ve yağı uygun bir karıştırma kabına alın. Daha sonra bu malzemeleri güzelce karıştıralım. Sosu hazırladıktan sonra hazırladığımız yufkanın bir kısmını fırın tepsisine yayalım. Tepsiye yerleştirdiğimiz hamurları hazırladığımız sosla iyice ıslatın. Daha sonrasında iki tane yufkayı parçalara ayırdıktan sonra sosa batırın. Sosla ıslattığımız hamurları tepsimize dizelim.

Şimdi malzemeleri eklememiz gerekiyor. Süslemek için beyaz peyniri, rendelenmiş kaşar peynirini ve kıyılmış maydanozu bir kaseye koyun. Bu malzemeleri güzelce karıştıralım ve yarısını hamurumuza yayalım. Yine 2 yufkayı parçalara ayırıp sosunu hazırlayın. Daha sonra dolmamızın üzerine biraz serpelim. Kalan iç harcı dökün ve kalan son hamuru üzerine dökün. Hamurumuzun üzerine sürmek üzere yumurta sarılarını bir kaseye koyalım. Daha sonra yağlanmış bir fırça yardımıyla bu yumurta sarısını hamurun üzerine sürün ve üzerine susam serpin. Son olarak hamurumuzu keselim. Hamur dilimlerini önceden 200 dereceye ısıtılmış fırına atın. Yaklaşık 30 dakika piştikten sonra böreğimiz hazır olacaktır.