Dev şirketten çocuk yardımı müjdesi! 35 bin TL ödeme yapılacak

Son haberler doğum oranlarını artıracak! Bu şirket doğum yardımı yapacak! Tüm detaylar haberimizde.

Dev şirketten çocuk yardımı müjdesi! 35 bin TL ödeme yapılacak

Bu şirket çalışanlarının yüzü gülecek! Tam 35 bin TL doğum desteği verilecek! Peki şartlar neler? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

35 BİN TL DOĞUM YARDIMI

İddialara göre Çin'in büyük seyahat acentesi olan Trip.com çalışanlarına büyük ödemeye hazırlanıyor. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre doğum oranlarının düşmesi sebebiyle tam 32 bin çalışan için 1 milyar yuan bütçe ayrıldı. En az üç senedir şirkete çalışan işçilerin doğacak bütün çocuklarına 5 sene ödeme yapılacak. Bugünden itibaren ödemeler yapılmaya başlandı ve senelik olarak çocuk başına 10 bin yuan verilecek. 

35 Bin TLÇocuk Desteği

Beş sene sonunda tüm ödeme toplamı 1 milyar yuan olacak. Şirketin yönetim kurulu başkanı James Liang konu ile ilgili şu açıklamaları yaptı; 'Çocuk desteğini hayata geçirerek çalışanlarımızın hedef ve başarılarından ödün vermeden aile kurma ve aile büyütmelerini teşvik edecek maddi desteği sağlamayı hedefliyoruz. Ailelerin masraflarını azaltmak için ve daha çok gencin birden fazla çocuk sahibi olma arzusunu gerçekleştirmesi için devletin çocuklu ailelere destek vermesi gerektiğini sık sık dile getiriyorum. Şirketler de çocuk sahibi olmaya uygun ortamı sağlamak için önemli rol oynayabilir.'