Büyükşehir belediyesine KPSS 60 puanla memur alınacak! En az 2 yıllık üniversite mezunlarına müjde

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından yayınlanan bir memur alımı yapılacağı bildirildi. İlanda en az önlisans mezunu ve 60 KPSS puanı ile birlikte memur alımına ilişkin kontenjan bilgileri ve koşulları haberlerde yer alıyor.

Büyükşehir belediyesine KPSS 60 puanla memur alınacak! En az 2 yıllık üniversite mezunlarına müjde

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin Zabıta Memuru alımı yapacağı yayınlanan bir ilanla bildirildi. Az önce açıklanan duyuruya göre, Adana Büyükşehir Belediyesi, 657 sayılı Kamu Hizmeti Kanunu kapsamında ve Zabıta Yönetmeliği uyarınca boş kalan 30 kadroya memur alımı yapacak. Bu doğrultuda adaylarda aranan şartlar ile birlikte başvuru detayları araştırılmaya başlandı.

Zabıta Memuru Alımı Kontenjan Detayları

Adana Büyükşehir Belediyesi'nde Genel İdari Hizmetler sınıfı 9 ve 8. sınıflarda görev yapmak üzere erkek ve kadın adaylar arasından 30 Zabıta Memuru alımı gerçekleştirilecek. Bu kapsamda;

15 Lisans Mezunu

15 Ön Lisans Mezunu

Zabıta memuru alımı yapılacak.

Başvuru yapacak adaylarda aranan şartlar nelerdir?

Genel kural olarak büyük şehirlerde kamu görevlisi olarak çalışmak üzere başvuran adayların 657 sayılı Kamu Hizmeti Kanununun 48. maddesinde belirtilen şartları taşımaları gerekmektedir. Bu kapsamda; TC vatandaşı olması, kamu haklarını kaybetmiş olmamak, görevlerinizi yerine getirmenize engel olabilecek herhangi sağlık probleminizin bulunmaması, askerlik hizmetini askerlik hizmetiyle ilginiz olmaması, herhangi suç hükümlülüğnün bulunmaması şeklinde şartlar aranacak.

Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Memuru Alımı

KPSS şartları nelerdir?

2022 yılında KPSS'den önlisans için P93, lisans için P3 olmak üzere en az 60 puan kazanılmış olunması ve adayların yukarıdaki tabloda belirtilen önlisans veya lisans programlarından birini tamamlamış olmaları gerekmektedir.

Yaş Şartı:

Sınav tarihinde 30 yaş ve altında olmak gerekmektedir.

Boy Şartı:

Erkeklerin boyu 167 cm'nin üzerinde, kadınların boyu ise 160 cm'nin üzerinde olmalıdır.

Sürücü Belgesi Şartı:

13 Ekim 1983 tarih ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerine göre verilmiş (B) sınıfı ve üzeri ehliyete sahip olunması.

Yerel yönetim kamu hizmeti pozisyonlarına adaylar doğrudan başvuruda bulunabilirler. Son başvuru tarihi: 27 Kasım 2023 - 1 Aralık 2023'tür.

Başvuru Adresi: Reşatbey Mahallesi Atatürk Caddesi Seyhan/Adana