Bu testi yapanlar ne zaman öleceğini öğreniyor! Ne kadar ömrünüz kaldığını böyle öğrenebilirsiniz

Eğer ne zaman öleceğinizi merak ediyorsanız bu testi yapabilirsiniz! Tüm detaylar haberimizde.

Bu testi yapanlar ne zaman öleceğini öğreniyor! Ne kadar ömrünüz kaldığını böyle öğrenebilirsiniz

Bu testi yapanlar ne zaman öleceğini öğreniyor! Evde tek başınıza kolaylıkla yapabilirsiniz! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

NE ZAMAN ÖLECEĞİNİZİ GÖSTEREN TEST

Araştırmacılar insanların denge durumlarının ömür sürecinde etkisi olduğunu söylüyor. Yapılan Flamingo Denge Testi yöntemiyle hayat kalitenizi ve uzunluğunuzu ölçebilirsiniz. Küresel anlamda yaş ortalaması giderek artarken insanlar uzun yaşamın yanında sağlıklı yaşamanın da yöntemlerini arıyor. Yaşam süresi ve kalitesini artırmak için uzmanların birçok önerisi bulunuyor. İngiltere'de yapılan çalışmayla denge yeteneği önemli ipuçları veriyor. Test uygulanan araştırmada 51-75 yaş arasında 1702 kişi incelendi. Basit gözüken bu test sonucunda testi tamamlayamayan kişilerin erken ölüm riskinin yüksek olduğu gözlendi. İnsanların denge durumları yalnızca fiziksel olarak değil organ ve sistem işleyişi ile ilgili de ipuçları veriyor. 

denge testiyle yaşam süresini ölçmek

Eğer kişi dengede dururken zorluk yaşıyorsa iç organ ve kardiyovasküler sistemin gerekli düzeyde çalışmadığı ortaya çıkıyor. Birçok insan bilincinde olmasa bile denge durumu günlük hayatta önemli bir durumdur. Günlük hayatta normal hızda yürürken, adım atarken bile denge durumu devreye girer. Yaşam süresi ve kalitesi ile ilgili yapılan araştırmalar kişisel farkındalığı artırırken gelecek nesillere de umut veriyor. Bu basit testle sağlık durumunuzu yakından takip edebiliyorsunuz. Denge durumunuzu bilinçli ve odaklı şekilde kullanabilirseniz yaşam kaliteniz de artıyor. Yoga, pilates, dans, yüzme gibi sporlarla dengenizi güçlendirebilirsiniz. Dengenizi güçlendirmek yalnızca sağlık için değil sosyal yaşam için de önemlidir. Dengesi olan kişi kaza riskleriyle daha az karşılaşarak sakatlanma ve kazaların önüne geçebilir. Denge konusunda daha fazla bilinçli olunması gelecek nesiller için de önem taşımaktadır. Düzenli egzersiz yapmak, bedenle pozitif ilişki kurmak, bilinçli tercihlerde bulunma kaliteli ve verimli bir yaşam sürmeyi sağlar. Aynı zamanda dengeli olmak duygusal anlamda da iyi gelir.