Bayram önce yollar tıka basa doldu! Kilometrelerce araç o yolda kaldı: O istikamete gidenler dikkat!

Bayramlar öncesinde en büyük sorunlardan biri de trafik. Peki hangi yollar tıka basa doldu? Tüm detaylar haberimizde.

Bayram önce yollar tıka basa doldu! Kilometrelerce araç o yolda kaldı: O istikamete gidenler dikkat!

9 günlük bayram sürecini tatil yaparak değerlendirmek isteyen vatandaşlar tatil bölgelerine akın etti! Trafikte iğne atsan yere düşmez! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

YOLLAR TIKA BASA DOLDU

Kurban Bayramı haftası başladı ve trafik sorunu da ortaya çıktı. 9 günlük süreçte tatil yapmak isteyen vatandaşlar tatil bölgelerine akın ederken Aydın Muğla kara yolunda trafik epey doldu. İstanbul bölgesinden gelen vatandaşlar Menteşe ilçe merkezine girişte 4 kilometre kuyruk oluşturdu. Muğla genelimde turistik tesislerin doluluk oranları ise yüzde 90 oranına yükseldi. Aydın Muğla karayolunda polis ve jandarma trafik ekipleri broşür dağıttı ve GBT yapıldı. Muğla Valisi Orhan Tavlı tarafından yapılan açıklamaya göre bayram tedbirleri kapsamında il girişleri ve ilçelerde yol kontrol noktalarında 24 saat süreyle denetimlerin aralıksız süreceği ve 5 bin 946 personelin görev yapacağı öğrenildi. Kurban Bayramı sebebiyle aracıyla yola çıkan vatandaşlara bilgi vermek amacıyla 'Bu yolda sana çok güveniyoruz' afişleri basıldı ve emniyet kemeri takmanın önemine vurgu yapıldı. 

Bayram Öncesi Yollar Tıkandı

Bayram süresince kara yollarından olduğu gibi havadan da helikopter ve drone denetimi olacağı öğrenildi. Ülkemizin ve tüm dünyanın en önemli turizm bölgelerinden biri olan Bodrum ilçesine de binlerce vatandaş akın etti. Bodrum'a son 24 saat içinde 25 bin araç giriş yaptı. Polis ve jandarma denetimleri sıkılaştırıldı. Bodrum Turgutreis bölgesinde uzun trafikler oluştu ve bazı noktalarda trafik durma noktasına geldi. Akşam saatleri itibariyle trafiğin daha da artacağı öğrenildi ve Bodrum İlçe Jandarma Komutanlığı Güvercinlik Karakol Komutanlığı ilçe girişlerinde önlemlerini artırdı. İstanbul dışına çıkacak vatandaşlar öğle saatlerinden itibaren havaalanına akın etti. Yoğunluk sebebiyle İstanbul Havalimanı girişlerinde tedbirler alınmaya başlandı. İstanbul Havalimanı'ndan 1.552 sefer düzenlendiği ve 246 bin 994 yolcunun seyahat edeceği belirtildi. 9 günlük bayram tatili için bugün ise 1.510 uçuş planlandı ve 251 bin 737 vatandaşın uçacağı öğrenildi. Pazar günü 254 bin 559 yolcu uçuş yaptı ve 1.583 uçuş gerçekleştirildi. Bayram tatilini ailesinin yanında geçirmeyi planlayan Fesih Altan isimli vatandaş bilet konusunda önceden aldıkları için sorun yaşamadıklarını, bir ay önce aldıklarını ve bu yoğunluğu tahmin ettiklerini söyledi. Aynı zamanda tatili Erzurum'da değerlendirecek olan Necip Aras da çocuklarının tatillerini orada geçirmeleri için de memlekete gittiklerini söyledi.