Araç sahipleri dikkat! Araç muayenelerinde artık bunu yapmanıza gerek yok: TÜVTÜRK duyurdu

Araç muayenesinde yeni bir devir başlıyor! Gezici muayene istasyonları başlıyor. İşte ayrıntılar...

Araç sahipleri dikkat! Araç muayenelerinde artık bunu yapmanıza gerek yok: TÜVTÜRK duyurdu

Ülkemizde son yıllarda araç sayısının artmasıyla birlikte araç muayeneleri de büyük bir sorun haline gelmişti. Araç sahipleri muayene istasyonlarında saatlerce sıra beklemek zorunda kalıyordu. Bu soruna çözüm bulmak amacıyla Ulaştırma Bakanlığı ve TÜVTÜRK işbirliğiyle yeni bir uygulama hayata geçiriliyor.

Buna göre gezici muayene istasyonlarının sayısı artırılacak. Böylece araç sahipleri evlerine daha yakın noktalardan randevu alabilecek. Ayrıca randevusuz muayeneye gidilemeyecek. Vatandaşlar önceden internet üzerinden randevu alarak zaman kaybından kurtulacak.

Randevu sistemi sayesinde artık istasyonlara gidilmeden önce internet üzerinden ya da mobil uygulamalardan randevu alınabilecek. Böylece saatlerce sıra beklemek yerine sadece randevu saatine gidilecek. Gezici istasyon sayılarının artırılması, araç sahiplerine daha yakın noktalardan hizmet alma imkanı sunacak. Özellikle büyük şehirlerdeki yoğunluğu azaltacak. Bazı yerlerde egzoz emisyon ölçümünün dışarıda yetkili kuruluşlarda yapılması, muayene sürecini hızlandıracak.

tüvtürk araç muayene

Yeni sistemle trafik güvenliğine katkı sağlanmasının yanı sıra araç sahiplerinin de muayene sürecindeki sıkıntıların önüne geçilmesi hedefleniyor. Uygulamanın yaygınlaştırılmasıyla araç muayenesi çilesi sona erecek gibi görünüyor. Vatandaşlar artık saatlerce sıra beklemek yerine dakikalar içinde işlemlerini tamamlayabilecek.

Uygulamanın yaygınlaşmasıyla beraber, araç sahipleri artık planlı bir şekilde muayenelerini gerçekleştirebilecek. Hem vakit, hem de mazot tasarrufu sağlanacak. TÜVTÜRK'ün dijitalleşen hizmet anlayışıyla, araç muayenesi de kolaylaşacak gibi görünüyor.