15 yaşından küçük olanlara kötü haber! Sosyal medyaya yasak geldi

Sosyal medya kullanıcılarını yakından ilgilendiren haber geldi. 15 yaşından küçük olanların sosyal medya kullanımına kısıtlama getirildi. İşte yeni yasanın detayları haberimizde.

15 yaşından küçük olanlara kötü haber! Sosyal medyaya yasak geldi

Fransa'da Senato, sosyal medya platformlarının 15 yaş altındaki kullanıcılara yönelik olarak düzenlemeler yapıldı. Bu yasayla beraber 15 yaşından küçük olanların kullanımlarına kısıtlama getirildi. Sosyal medyada nefret söylemi ve şiddet içeren içeriklerle mücadele etmeyi amaçlayan yasa tasarısı, dün Ulusal Meclis’ten onay aldı. Yeni yasayla beraber Senato’da da hiçbir itirazla karşılaşmadan onayı alındı.

Fransa'da çıkan yeni yasayla beraber sosyal medya ve çevrim içi platformlarında adli soruşturmalar yapılarak elektronik içeriklerin yasal taleplerinde en geç 10 gün içerisinde yanıt verilmesi şartı getirildi. Kişi ya da mülke gelen ciddi zararlar sonrasında bu süre 8 saate indirildi. Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girecek yasa için sabırsızlıkla beklenirken bu sürecin ne kadar süreceği hakkında net bilgi söz konusu değildir.

15 yaşından küçüklere sosyal medya

Fransa’da bir yasa tasarısının nihai olarak kabul edilmesi için Parlamentonun iki kanadı olan Ulusal Meclis ve Senato’dan onay alması gerekir. Fransa'dan gelen yeni düzenleme üzerine sosyal medya platformlarının çocukların gizliliği ve güvenliği üzerinden daha fazla sorumluluk alınmasını sağlıyor.