Zayıflatmak yerine kilo aldıran hatalar! Zayıflayamamanızın baş sebebi bunlar

Diyet yaparken bu hataları yaparsanız kilo vermek yerine kilo alırsınız! İşte dikkat etmeniz gerekenler...

Zayıflatmak yerine kilo aldıran hatalar! Zayıflayamamanızın baş sebebi bunlar

Birçok kişi diyet yaparken istenmeyen sonuçlarla karşılaşıyor. Bazıları kilo vermek yerine kilo alabiliyor. Peki, diyet yaparken neden kilo alınabiliyor? Uzmanlar, diyet sürecinde yapılan bazı yaygın hataların kilo almaya yol açabileceğini belirtiyor.

Diyet uzmanı Ahmet Yılmaz, diyet yaparken en sık karşılaşılan 6 hatanın kilo almaya neden olabileceğini ifade ediyor. Bunlardan ilki, kalori takibinin doğru yapılmaması. Vücudun ihtiyacı olan kalori miktarını belirlemek ve buna uygun tüketim sağlamak önemli. Aksi takdirde metabolizma yavaşlayabilir ve kilo vermek zorlaşabilir.

diyet yaparken yapılan hatalar neler

İkinci önemli hata, dengeli beslenmemenin sağlanamaması. Tek tip besin ağırlıklı beslenme, vücudun ihtiyaç duyduğu besin ögelerinin eksik alınmasına yol açabilir. Bu da kilo almaya neden olabilir.

Yetersiz su tüketimi de diyet sürecinde sık rastlanan bir diğer hata. Su, metabolizmayı hızlandırır ve toksin atımını kolaylaştırır. Su tüketimindeki eksiklik ise sindirim sorunlarına yol açabilir.

Egzersizin ihmal edilmesi de kilo almaya yol açan faktörlerden. Sadece diyetle kilo vermek zordur, egzersizin de yardımıyla kas kütlesi korunup yağ yakımı sağlanır.

Uykunun önemi de altını çizen Yılmaz, yetersiz uykunun hormon dengesini bozarak kilo almaya neden olabileceğini ifade etti. Son olarak stres ve duygusal yeme atakları da diyet sürecinde dikkat edilmesi gereken noktalar arasında yer alıyor.