Yumurtayı buzdolabı kapağında saklayanlara kötü haber! Meğer yıllardır en büyük hatayı yapıyormuşuz

Eğer yumurtanızı buzdolabında saklıyorsanız büyük hata yapıyorsunuz demektir! Bu yöntemi deneyin. Tüm detaylar haberimizde.

Yumurtayı buzdolabı kapağında saklayanlara kötü haber! Meğer yıllardır en büyük hatayı yapıyormuşuz

Yumurtaların buzdolabında saklanmasının zararları son dönemlerde sık sık anlatılıyor. Bu yöntemi deneyerek daha sağlıklı yumurtalar tüketin! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

YUMURTALARIN YANLIŞ SAKLANMASI VE ZARARLARI

Yumurtalar birçok insan tarafından buzdolabının kapağında saklanıyor ancak bu oldukça yanlış bir yöntem. Yumurtaların taze kalması için bu yöntemin tercih edilmemesi gerekiyor. Buzdolabının kapağının sık sık açılıp kapanması kapakta olan yiyeceklerin farklı ısılardan etkilenmesine sebep oluyor ve bu farklı ısılar yumurtanın da çabuk bozulmasına ve çürümesine sebep oluyor. Yumurtanızın daha uzun süre taze kalmasını istiyorsanız buzdolabı raflarında saklamanız öneriliyor. Yumurtanın içinde A, B5, B12, B2, B6, D, E, K vitaminleri yer alıyor. 

yumurta saklama yöntemleri ve faydaları

Aynı zamanda kalsiyum, çinko, fosfor, selenyum, folat besinleri de birçok fayda sağlıyor. Yumurta hem sağlıklı hem doyurucu olması sebebiyle kahvaltıların vazgeçilmezi haline geliyor. Yumurtanın içindeki protein organ, cilt, kas, saç, vücutta yer alan dokuların onarılması için fayda sağlıyor. Demir kansızlığı önleyerek hücrelere oksijen taşınmasına yardımcı oluyor. A vitamini cilt ve göz dokusunun korunmasına yardımcı oluyor. D vitamini kemiklerin ve dişlerin güçlenmesini sağlıyor. E vitamini de yumurtada bol miktarda yer alıyor ve sağlığın korunmasına yardımcı oluyor. B12 vitamini kalp hastalıklarına karşı engel oluyor ve unutkanlığı önlüyor. Folat hücrelerin yenilenmesine, korunmasına ve aneminin önlenmesine yardım ediyor. Hamilelik öncesinde ve ilk üç ayında sık sık tüketilmesi gerekiyor. Selenyum vücut dokularının parçalanmasını önleyen bir görev grüyor. Lutein ve Zeaksantin de göz sağlığına fayda sağlıyor. Son olarak yumurta içinde olan kolin beyin sağlığı için de önem taşıyor.