Ağrı kesicileri çöpe attıran yöntem! Kahvenin içine atınca tüm ağrıları şıp diye geçiriyor

Kahve insanlar arasında popüler ve yaygın olarak tüketilen bir içecek olarak bilinmektedir. Kahvenin içerisine ise birkaç damla limon suyu eklemeniz baş ağrınızı kısa sürede geçirecek, mideniz sağlıklı kalacak ve bebek gibi bir cilde sahip olacaksınız.

Ağrı kesicileri çöpe attıran yöntem! Kahvenin içine atınca tüm ağrıları şıp diye geçiriyor

Kafein içermesi ve sağlığı koruması nedeniyle tek başına, misafirlerle birlikte veya gün içinde sık sık kahve içmenin faydaları ve limonda bulunan C vitamininin vücuda sağladığı etkileri iyi biliniyor. Bu iki ürün etkilidir. Bir araya geldiklerinde sindirim sisteminden cilt yapısına kadar vücudumuzun birçok yerine olumlu etki sağlarlar. Gelin bu faydalarını ve limonlu Türk kahvesinin nasıl yapıldığını öğrenelim.

LİMONLU TÜRK KAHVESİ

Malzemeler:

Bir fincan su

Bir çay kaşığı kahve

Limon (sekiz ya da on damla)

Sade kahve içemiyorsanız şeker ekleyebilirsiniz. Türk kahvesini demledikten sonra 8-10 damla limon sıkmanız yeterlidir.

Not: Herhangi sağlık sorununuz varsa tüketmeden önce doktorunuza danışmanızı öneririz.

LİMONLU TÜRK KAHVESİ FAYDALARI

LİMONLU TÜRK KAHVESİ FAYDALARI

SİNDİRİM SİSTEMİNE DESTEK OLUR

Kahvenin metabolizmayı hızlandırıcı etkileri vardır. Bu etkiyi limonla karıştırmak sindirim sistemini daha da rahatlatır ve bağırsak hareketlerini destekler.

Limonlu kahve tüketmek mide sağlığınızı korur, sindirim sisteminizi rahatlatır ve bağırsak hareketlerini kolaylaştırır. Ayrıca hazımsızlık ve şişkinlik gibi sorunların azalmasına da destek olur. Bu kahve aynı zamanda ishal sorunlarına da oldukça faydalıdır.

BAŞ AĞRISINI HAFİFLETİR

Günlük hayatınızda baş ağrısı çekiyorsanız bu kahve tam size göredir. Kahve, kan damarlarını daraltan kafein içerir, bu nedenle baş ağrısı olan kişiler, ağrıyı hafifletmek için kahve içmeyi tercih edebilir. Bu etki limonun canlandırıcı etkisiyle birleşince baş ağrılarını kısa sürede dindirir.

ENERJİ VERİR

Bazı tüketiciler güne kahveyle başlamanın onlara enerji artışı sağladığını düşünüyor. Kahvenin bu etkisi, C vitamini ile birleştiğinde yorgunluk, vücut ağrıları ve kas ağrıları gibi semptomları azaltır.

Çünkü C vitamini, hücrelerle birlikte bağışıklık sistemini koruyucu etki gösterir ve bu etki vücudun direncini artırır. Enerjiniz düşükse kahve fincanınıza limon eklemek size enerji verecek.

CİLT SORUNLARINA İYİ GELİR

Limon ve kahvedeki antioksidanlar cildinizin pürüzsüz kalmasını sağlar. Limonda bulunan C vitamini kollajen üretimini teşvik eder ve cildi gençleştirmektedir.

Güneş ışığına aşırı maruz kalmanın neden olduğu yaşlılık lekelerinin azaltılmasına yardımcı olur. Kan dolaşımını teşvik ederek ve cildin su içeriğini dengeleyerek vücudun su dengesini korur. Ayrıca, cildin dışında olduğu gibi düzenli olarak içecek olarak da kullanıldığında ciltteki sivilceleri kurutur.

Limonlu kahve vücuttaki çatlakları azaltmak için de kullanılabilir.

Not: Hassas veya alerjik cilde sahip kişiler için önerilmez.