Bağışıklığı zımba gibi yapan mucize bitki! Çayını içen hastane yüzü görmüyor

Kalp ve bağırsak sağlığını destekleyen, bağışıklık sistemini güçlendiren bu bitki, farklı şekillerde hazırlanabilen çaylarda doğal olarak size destek oluyor.

Bağışıklığı zımba gibi yapan mucize bitki! Çayını içen hastane yüzü görmüyor

Adaptojenik mantarların bağışıklık sistemini güçlendirme özelliğine sahip olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Ayrıca antioksidan özellikleriyle de vücudu çeşitli hastalıklardan korur. Ayrıca kalp sağlığına destek vererek kardiyovasküler hastalık riskini azaltabilir.

Mantar çayı nedir?

Basitçe söylemek gerekirse mantar çayı, mantarların sıcak suya eklenmesiyle yapılan bir içecektir. Fakat, burada bahsedilen mantarlar, mutfakta günlük olarak kullanılan mantarlar değil, beslenme profillerinin ötesi bazı iyileştirici sağlık özellikleri de olan fonksiyonel, adaptojenik mantarlardır. Bu içecekler en çok reishi, chaga ve aslan yelesi mantarlarını içerir.

Mantar çayının faydaları!

Stres ve inflamasyonu yönetin: Fonksiyonel gıdalar, sağladıkları besinlerin yanı sıra sağlığa faydaları da olan gıdalar olarak tanımlanırlar. Adaptojenler vücudun strese uyum sağlaması konusuna yardımcı olan doğal maddeler olarak tanımlanır. Adaptojenler stresin uzun vadede etkilerini önlemeye ve inflamasyonu azaltmaya yardımcı olabilir.

Mikro besin maddeleri ve antioksidanlar içerir: Mantarlar D ve B vitaminleri bakımından zengindir. Ayrıca bağışıklık sisteminizi destekleyen güçlü antioksidanlar içerir.

Mantar çayı nedir

Kalp ve bağırsak sağlığını iyileştirir: Mantarlar sağlıklı lif kaynağıdır ve aynı zamanda da beta-glukan adıd-nın verildiği çözünür bir lif içerir. Bu lif kolesterolü bağlar, emilimini engeller, bağırsak mikrobiyomunu beslemektedir.

Kafein oranı düşüktür: Mantar çayı, kafein alımını azaltmak isteyenlere yönelik iyi bir alternatiftir. Kafein oranı düşüktür ve hafif bir uyarım sağlar.

Ruh haline iyi gelir: Aslan yelesi mantarlarının ruh halini ve aynı zamanda bilişsel işlevi iyileştirdiği gösterilmiştir. Mantar çayınızda mantar tozunu kullanarak bu faydalardan yararlanabilirsiniz.

Uyku durumunu iyileştirir: Aslan Yelesi ve kızaran odun mantarlarının uykunuzun kalitesini arttırdığı kanıtlanmıştır.

Bağışıklık sisteminizi güçlendirir: Sağlıklı bir mikrobiyom gerçekte iyi bir genel bağışıklık sağlığına yol açar. Mantar çayı içmek bağışıklığınızı artırır.