Yüksek tansiyonu olanlar bu bitkiden uzak dursun! Yararı çok ama tansiyon hastalarının kara listesinde

Eğer yüksek tansiyonunuz varsa bu bitkiden uzak durun! O isim herkesi uyardı! Detaylar haberimizde.

Yüksek tansiyonu olanlar bu bitkiden uzak dursun! Yararı çok ama tansiyon hastalarının kara listesinde

Remzi Yağmurcu, zencefilin semptomları olan kişilere tavsiye edilmediğini, yüksek tansiyonu olan kişilere zararı olduğunu söyledi. Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

YÜKSEK TANSİYONU OLANLAR KESİNLİKLE BUNU TÜKETMEYİN

Otuz beş senedir bitkisel ilaç tedavisi uygulayan Remzi Yağmurcu, kış aylarında öksürük ve soğuk algınlığında kullanılan şifalı bitkilerin reçetelere göre hazırlanması gerektiğini söyledi. Aktar, tarçın, zencefil ve ıhlamur üçlüsünün bir arada alınmasının sağlık açısından faydalı olduğunu söylerken, zencefilin yüksek tansiyonu olan kişilere önerilmediğini anlattı. Yağmurcu, kullanılan miktarın çok az olması hâlinde gün içerisinde kullanılması tavsiye edildiğini şöyle anlattı: "Bunun nedeni, vücudunuzu sürekli hareket ettirerek yüksek tansiyondan kurtulma olasılığınız daha yüksektir. Öksürük ve soğuk algınlığı için gül hatmi, yarpuz, iğde ve rezeneyi süt veya suda 5 dakika kaynatın. Bir bardak içilmesi tavsiye edilir. Her sabah ve akşam çayı içebilirsiniz. 

Yüksek Tansiyonu Olanlar Kesinlikle Bunu Tüketmeyin

Ölçü çok önemlidir. Sınır aşılırsa kişi faydadan çok zarar görmeye başlar. Ölçülü kullanmak idealdir. Ihlamur çayı ve adaçayı kış aylarında sık sık içilmelidir. Adaçayı çayının öncelikle kaynatılarak demlenmesi gerekmektedir. İki çubuk alıp kaynar suda demlemenizi ve kapağını kapalı tutarak her seferinde bir bardak içmenizi öneririm." Melisa ve karabaş otunun en rahatlatıcı bitkilerden biri olduğunu anlatan Yağmurcu: "Melisa ve karabaş içileceği zaman on iki habbe alınarak ağzı kapalı bir kapta demlenmesi gerekmektedir. Ağzının kapalı olması çok önemlidir. Eğer kapatılmazsa içerisindeki faydalı içerikler havaya karışır ve de normal su ile aynı duruma gelir." ifadelerini kullandı.