Yasaklı meyve şifa deposu çıktı! B12 ve magnezyum depolarını fullüyor

Diyet meyvesi avokado, yüksek lif içeriği ve kalp-damar sağlığına olan faydalarıyla ön plana çıkıyor. Sağlıklı oleik asit içeren avokado, zayıflamak isteyenlerin tercihi oluyor. Osmanlı döneminde 'günah meyvesi' olarak nitelendirilen avokado, günümüzde sağlık açısından vazgeçilmez bir besin olarak değerlendiriliyor. İşte avokadonun faydaları...

Yasaklı meyve şifa deposu çıktı! B12 ve magnezyum depolarını fullüyor

Doğal bir şifa kaynağı olan avokado, diyet meyveleri arasında öne çıkıyor ve vücut için birçok faydası bulunuyor. Ana vatanı Meksika olan bu meyve, içerdiği K, C, E vitaminleri, magnezyum, bakır, demir, çinko, B12 ve B5 ile besin değeri açısından oldukça zengindir. Ayrıca, potasyum bakımından da muzdan daha zengin bir içeriğe sahiptir.

AVOKADO FAYDALARI

1

Avokadonun içerdiği yağlar, çoğunlukla sağlıklı oleik asit içerir, bu da azalmış iltihaplanma ve kansere bağlı genler üzerinde olumlu etkilere sahiptir. Bu nedenle kalp ve damar sağlığını destekler ve toplam kolesterol seviyesini azaltırken iyi kolesterolü artırır. Eklem ağrılarıyla mücadelede de önemli bir rol oynayan avokado, osteoartrit semptomlarını önemli ölçüde azaltabilmektedir.

Osmanlı döneminde avokado, zengin kesimin meyvesi olarak kabul ediliyordu ve halk arasında tüketilmesi pek yaygın değildi. Ancak yanlış bir inanış nedeniyle "günah meyvesi" olarak nitelendirilerek halk tarafından tüketilmesi yasaklanmıştı. Bu yanlış düşünce nedeniyle avokado ağaçları yakılarak yok edilmişti. Ancak zamanla bilgilerin düzelmesiyle avokado, topraklarımıza yeniden gelmiş ve insanların faydalarından yararlandığı besinlerden biri haline gelmiştir.

Sağlıklı beslenme alışkanlıklarının önemi giderek artarken, avokado da insanlar tarafından daha çok tercih edilen bir meyve haline gelmiştir. Beslenme uzmanları, düzenli olarak avokado tüketmenin vücut için pek çok faydası olduğunu vurguluyor. Yüksek besin değeri, sağlıklı yağlar içermesi ve kalp-damar sağlığına katkıları nedeniyle avokado, dengeli bir beslenme planında mutlaka yer almalıdır.