Türkiye'de yayılmaya devam ediyor! Gördüğünüz yerde uzaklaşın: Öldürüyor

"Zehirli Uğur Böceği Örümceği" olarak adlandırılan ve nadir görülen "Esus Cinnaberinus" örümceği, Manisa'nın Gördes ilçesinde de tespit edilmiştir. Bu örümcek türü, daha önce Denizli, Muğla, Elazığ, Aydın, Manisa, Aydın, Eskişehir ve Bursa'da da gözlemlenmiştir. Ancak, Zehirli Uğur Böceği Örümceği tam olarak nedir? Öldürücü bir etkisi var mıdır? Uğur Böceği Örümceği insanları ısırırsa ne olur? İnsana zarar verebilir mi? Tüm bu konulara dair ayrıntıları haberimizde bulabilirsiniz...

Türkiye'de yayılmaya devam ediyor! Gördüğünüz yerde uzaklaşın: Öldürüyor

Zehirli Uğur Böceği Örümceği, Türkiye'de birçok ilde görülen ve sayıları artan bir örümcek türüdür. Son olarak Manisa'nın Gördes ilçesinde tespit edilmiştir. Peki, Zehirli Uğur Böceği Örümceği nedir? Bu örümcek öldürücü müdür? Uğur Böceği Örümceği insanları ısırırsa ne olur? İnsana zarar verebilir mi? İşte bu konuya dair ayrıntılar...

NADİR BİR TÜR OLDUĞU BİLİNİYOR! PEKİ NERELERDE RASTLANILIR?

örü

Gördes ilçesindeki bir vatandaş, pazar alışverişinden dönerken poşetlerinde hızla hareket eden bir örümcek fark etmiştir. Örümceği incelemek amacıyla fotoğrafını çekip doğal ortama saldı. İnternet üzerinde yaptığı araştırmada, bu örümceğin "Esus Cinnaberinus" olarak adlandırılan nadir bir tür olduğunu öğrendi ve bu durumdan tedirgin oldu.

Zehirli Uğur Böceği Örümceği'nin çıplak elle dokunulduğunda toksin salgılayarak kaşıntı ve alerjik reaksiyonlara neden olabileceği bilinmektedir. Bu örümcek türü genellikle karanlık, kuytu ve nemli ortamlarda, taş altlarında, kayalıklarda, çatlak ve yarıklarda, yaprakların altında bulunur.

Avrupa'da, İngiltere, Güney Norveç ve kuzey İtalya gibi bölgelerde görülen bu örümcekler, Türkiye'de birçok ilde ortaya çıktı. Uğur Böceği Örümceği'nin ısırdığı yerde kısmi ağrı, ısı artışı, hızlı kalp atışı (taşikardi) ve baş ağrısı gibi belirtiler görülebilir.

Eresus cinsi olarak da bilinen Uğur Böceği Örümceği, zehirli olduğu bilinen ve tartışmalara konu olan bir türdür. Bu tür, Eresidae familyasının bir üyesidir ve Eresus cinsinde yer alır. Dişiler tek renkli siyah bir görünüme sahipken, erkekler uğur böceği desenli karnıyla dikkat çeker. Türkiye'de de bulunan bu örümcekler, genellikle ekolojik açıdan muhafazakar bir yaşam tarzına sahiptir.