Tırnaklarınız sürekli kırılıyorsa dikkat! Tehlikeli hastalıkların habercisi olabilir

Tırnak problemleri düşündüğünüzden daha ciddi hastalıkların habercisi olabilir. Peki hangi tırnak problemleri hangi hastalıkların belirtisidir? İşte tırnak sorunlarından kaynaklanabilecek bazı hastalıklar..

Tırnaklarınız sürekli kırılıyorsa dikkat! Tehlikeli hastalıkların habercisi olabilir

Vücudumuz hastalıklara karşı sandığımızdan çok daha hızlı çalışır. Bu nedenle gözden kaçan pek çok küçük semptom aslında erken evre bir hastalığın veya rahatsızlığın habercisi olabilir. Bu belirtiler hastalık belirtisi olabilse de öncelikle bazı tırnak hastalıklarında ortaya çıkar. Bu noktada uzmanlar tırnaklarınızı yakından takip etmenin önemli olduğuna inanıyor.

Dermatoloji Uzmanı olarak görev yapan Dr. Özlem Apti Sengkioun, tırnakların dikkatli bir şekilde incelenmesiyle birçok hastalığın erken teşhis edilebileceğini söylüyor. Uzman Dr. Sengkioun, bu konuda hem faydalı hem de önemli bilgiler paylaştı.

Dr. Özlem Apti Sengkioun, tırnak problemlerinin hangi hastalıklara işaret ettiğini açıklarken aynı zamanda da oje sürenlere uyarışarda bulundu.

"Manikür yaparken tırnaklarınıza dikkat etmekten vazgeçmeyin"

Dr. Özlem Apti Sengkioun, tırnakların hastalık belirtisi olduğunu söyledi ve Yaşlandıkça tırnakların deforme olması veya yıpranması normal olsa da, bazı değişimler çeşitli hastalıkların belirtisi olabilir ve yakından izlenmelidir. Doku veya şekilde bir değişiklik fark ederseniz lütfen bir dermatoloğa danışın." dedi.

Tırnaklarınız sürekli kırılıyorsa dikkat! Tehlikeli hastalıkların habercisi olabilir

Sürekli olarak oje kullananları uyaran Uzman Dr. Sengkioun, "Tırnaklarınızı sık sık boyadığınızda kimyasalların etkisiyle tırnaklarınız sararıp çabuk kırılabilir. Bu nedenle tırnaklarınıza dikkat etmeyi ihmal etmemelisiniz." önerisinde bulundu. Uzman isim ayrıca tırnaklardaki belirtilere göre gözle görülen hastalıkları da sıralıyor.

TIRNAK SORUNLARI BAŞKA HASTALIKLARIN NEDENİ OLABİLİR

Dr. Özlem Apti Sengkioun, tırnak sorunlarının başka hastalıkların belirtisi olabileceğini söylerken sık sık kırılan tırnakların sağlıklı saç ve aynı zamanda cilt için gerekli olan çinko, biotin, B12 ve A vitamini eksikliğinden ya da tiroid hastalığından kaynaklana bağlarken; bunun da tırnağın ucunun ayrılması durumunda sedef hastalığı ve tırnak mantarı şeklinde durumların ortaya çıkabileceğini aktardı.

Dr. Sengkioun’a göre; dikey çizgi nedenlerinin yaşlılık, demir eksikliği ve cilt hastalıklarının yanı sıra otoimmün hastalıklar olabileceğini; Yatay çizgilerin nedenleri çinko eksikliğinden diyabet ve böbrek hastalığı olabilir. Tırnakta oluşan çukurlar ve çentiklerle ilgili konuşan Dr. Özlem Apti Sengkioun, bunun nedeni olara ise saçkıran, egzama ve sedef hastalığından şüphelenilmesi gerektiğini söyledi.

Bu nedenle tırnak sorununu ciddiye almak gerekir.