Tek bir egzersizle 1 saatte incelin! Böyle formül en ünlü spor hocalarında bile yok

İngiliz Daily Mail gazetesinde yayınlanan bir araştırma, kilo vermek için en hızlı 3 egzersizi anlatıyor.

Tek bir egzersizle 1 saatte incelin! Böyle formül en ünlü spor hocalarında bile yok

İngiliz uzmanlar, koşmanın kalori yakmanın en hızlı yollarından birisi lduğunu söylüyor. Harvard Üniversitesi'ne göre; erkekler koştukları anda 30 dakikada 420 kalori, kadınlar ise 360 ​​kalori yakıyor.

Kişisel antrenörlük yapan Matt Roberts, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında "Tüm vücut ağırlık kaldırma tipik olarak en fazla kaloriyi yakar" diyor.

kilo vermek için en hızlı 3 egzersiz

Kardiyovasküler egzersiz, kaslarınıza giden tüm kan akışını artırır, metabolizmanızı hızlandırır ve aynı zamanda da daha fazla kalori yakar. Londralı antrenör Jodie McKnight, "Koşmak daha çok zihinsel ve fiziksel anlamda bir dayanıklılık gerektirir, ancak kalori yakmanın harika bir yoludur" diye konuştu. McKnight, motive edici çalma listesiyle birlikte 30 dakika boyunca ona bağlı kalmanızı öneriyor.

YÜZME SPORU

kilo vermek için en hızlı 3 egzersiz

En çok kalori yaktıran sporlar listesinde yüzme de yer alıyor. Londra'daki Louisa Drake Method kurucularından ve kişisel antrenörlüğünü üstlenen Louisa Drake, yüzme sporunun as gücünü, kan akışını, akciğer ve ayırıca kalp kapasitesini geliştirirken, diğer taraftan da enerji yaktığını ifade ediyor. Eklem problemleriniz varsa ve doğru yapıldığında saatte 400'ün üzerinde kalori yakabiliyorsunuz.

KÜREK ÇEKMEK

kilo vermek için en hızlı 3 egzersiz

Kürek sporlarının kalori yakmada oldukça etkili olduğu tespit edilmiştir. Kürek sporu, erkekler için 30 dakikada 440 kalori, kadınlar için 369 kalori yakar.

YÜRÜYÜŞ SPORU

kilo vermek için en hızlı 3 egzersiz

Yürümek sadece fayda sağlamakla kalmaz, aynı zamanda en fazla kalori yakan sporlar listesinde de yer alır. 30 dakikalık bir yürüyüş erkeklerde 189, kadınlarda 175 kalori yaktı. Kişisel antrenörler sadece yürüyerek kilo verebileceğinizi söylüyor. McKnight, "Aktif kalırken kalori yakmanın düşük yoğunluklu bir yolunu arıyorsanız, gidilecek yol yürümektir," diyor. Fiziksel ve zihinsel egzersiz için de harika bir spordur.

KUVVET ANTRENMANI

kilo vermek için en hızlı 3 egzersiz

Erkekler için kuvvet antrenmanının 30 dakika içinde 250 kalori yaktırdığı belirlenirken kadınlar için bu rakam 216 kaloridir. McKnight, "Araştırmalar, halterin aerobik egzersizden daha yüksek EPOC'ye [egzersiz sonrası oksijen tüketimi] yol açabileceğini gösteriyor, bu da vücudunuzun siz egzersizi bıraktıktan sonra da kalori yakmayı sürdürdüğü anlamına geliyor" dedi.