Sizde ya da çocuğunuzda bu belirtiler varsa hemen test yaptırın! Salgın hızla ilerliyor

Son dönemlerde çocuklarda sıklıkla görülen kızamık için endişeler artış gösterirken bulaşıcı olup olmadığı araştırılmaya başlandı. Yüksek ateş ile kendini gösteren kızamık tedavi yöntemleri ve tüm detaylar...

Sizde ya da çocuğunuzda bu belirtiler varsa hemen test yaptırın! Salgın hızla ilerliyor

Bulaşıcı olarak korkutan kızamık çoğunlukla çocuklar da görülürken yüksek ateş belirtisinden anlaşılıyor. Kızamık belirtileri nelerdir? Kızamık nasıl tedavi edilir? Kızamık nasıl bulaşır? sorularının yanıtları haberimizde yer almaktadır.

Deri döküntüsü ve grip ile kendini belli eden kızamık bulaşıcı bir hastalıktır. Halsizlik ve yüksek ateş belirtileri birçok kişide yaşanırken solunum yoluyla bulaşabilir. Kızamık virüsü, hapşırık öksürük ile hızlı bir şekilde bulaşabilir. Küçük bebeklerde tehlikeli sonuçlara yol açarken aşısı olmayan kişiler için hastalığa anında kapılabilir.

kızamık

EN BELİRGİN BELİRTİ ATEŞ

Kızamık hastalarında yüksek ateş en sık görülen belirtilerden olurken vücuda hastalığın giriş yapmasıyla beraber 9-11 gün içerisinde kişilerde belirti göstermeye başlar. Işığa hassasiyet, gözlerde sulanma, hapşırma, göz kapaklarında şişlik, vücutta kahverengi ve kırmızı döküntüler görülür.

Ateş genelikle kişiye bağlı olarak seyir gösterirken 2-3 gün devam edeceği gibi kulak arkasında başlayan döküntüler ise 1 hafta devam etmektedir.

HASTAYA TEMAS ETMEKTEN KAÇININ

Hastalığı geçiren kişilere karşı tedbirli olmak gerekiyor. Çocuk en az 5 gün dinlenmeli geçirirken okul döneminde ise okula gönderilmemesi gerekiyor. Kızamık geçiren çocuklara karşı temas edilmesi durumunda 72 saat içerisinde aşı yaptırılması önerilir. Çocuğun yanına dışarıdan kimsenin girmeyeceği gibi çocuğa bakan kişinin de kimseyle temas etmemesi gerekiyor. A vitamini, portakal, yumurta ve havuç besinlerinin tüketilmesi gerekir.