Siyah noktaları mıknatıs gibi çeken yöntem! Sadece 2 uygulamada mucize etkisi

Cilt bakımında doğal çözümler arayışında olanlar için siyah noktalara karşı etkili bir baharat keşfedildi! Sadece o karışımı 5 dakika bekleterek ciltte gözle görülür değişiklikler elde edebilirsiniz. İşte o formül...

Siyah noktaları mıknatıs gibi çeken yöntem! Sadece 2 uygulamada mucize etkisi

Siyah noktalarla mücadele etmek cilt bakımı konusunda sıkıntı yaşayan birçok kişi için zorlayıcı olabilir. Ancak doğal çözümlerle bu soruna çözüm bulmak mümkün. Ciltte oluşan siyah noktalar için etkili bir çözüm baharatlar arasında saklı. 

5 DAKİKADA SİYAH NOKTALARA VEDA ETTİREN YÖNTEM

1

Karabiber, doğal detoks etkisiyle siyah noktalara savaş açıyor. Sadece 3 yemek kaşığı yoğurt ve bir tutam karabiberin karıştırılmasıyla hazırlanan maske, yüzde 5 dakika bekletildiğinde gözle görülür bir değişiklik sağlıyor.

Karabiber, içerdiği magnezyum, demir, potasyum ve C ve K vitaminleriyle cildin yenilenmesine yardımcı oluyor. Cildin doğal detoks etkisini destekleyerek serbest radikallerin atılmasına yardımcı olan karabiber, kırışıklıklar ve benzeri cilt sorunlarını zamanla azaltabilir. Ciltteki siyah noktaların oluşumuna neden olan etkenler arasında cildin temiz tutulmaması, yağlı cilt tipine sahip olunması, yağlı yiyeceklerin tüketilmesi, kir ve stres gibi faktörler bulunuyor.

Siyah noktaları gidermek için kimyasal ürünler kullanmak yerine evde hazırlanan doğal maskeler denenebilir. Fiddy metodu ise siyah noktalarla başa çıkamayanlar için harikalar yaratıyor. Kore kökenli cilt bakım blogger'ı Jude Choa tarafından yaratılan bu yöntem, gözeneklerin etkili bir şekilde temizlenmesini amaçlıyor. 3 aşamalı Fiddy metodu, cilt bariyerine zarar vermeden ve yüz pH dengesini bozmadan gözenek temizliği sağlamak için haftada bir kez uygulanması tavsiye ediliyor.

İlk adımda cilt tipine uygun yüz temizleyicisiyle yüz yıkanmalı ve ardından Salik asit (BHA) içeren tonik cilde uygulanmalı. İkinci adımda kil maskesi sürülmeli ve sonrasında ılık suyla maske arındırılmalıdır. Üçüncü adımda ise yağ bazlı yüz temizleme ürünüyle cilt yıkanmalı ve masaj yapılarak yüzden arındırılmalıdır.

Siyah noktalarla mücadelede doğal ve etkili çözümleri denemek cildin sağlığını destekleyebilir. Ancak, özellikle hassas veya alerjik bir cilde sahip olanlar için Fiddy metodu uygulamadan önce uzman görüşü almak önemlidir. Cilt bakımında doğru ve düzenli uygulamalar, cildin ihtiyacına uygun beslenme ve hijyen önemli rol oynayacaktır.