Sık sık ayak baş parmağınız uyuşuyorsa dikkat! Bu 4 hastalığın ilk belirtisi olabilir

Eğer sık sık ayak baş parmağınız uyuşuyorsa bu hastalığa dikkat! Tüm detaylar haberimizde.

Sık sık ayak baş parmağınız uyuşuyorsa dikkat! Bu 4 hastalığın ilk belirtisi olabilir

Bu belirtileri yaşıyorsanız bu hastalıklara dikkat edin! Parmak uyuşması önemli bir belirti! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

AYAK BAŞ PARMAĞINIZ UYUŞUYORSA DİKKAT

Ayak baş parmağınız sık sık uyuşuyorsa bu hastalıklara dikkat etmeniz gerekiyor. Ayak baş parmağının uyuşmasının birçok sebebi olabilir. Bunlardan bir tanesi ayak parmaklarında yaşanan sinir sıkışması olabilir. Bir diğeri ise ayakta yeterli kan akışı olmaması sonrasında uyuşmanın ortaya çıkması olabilir. Ayak parmağı uyuşması birçok insan tarafından çok fazla önemsenmese de birçok ciddi hastalığın habercisi olabilir. Ayak parmağında yaşanan uyuşmalar B12 eksikliğinden dolayı da ortaya çıkabilir. Kansızlık problemi de çok önemsenmeyen bir hastalık olsa da ayak baş parmağında uyuşmaya sebep olabilir. B12 vitamini eksikliği de parmaklarda uyuşma yapabilir. Sinir sistemi ve omurilik arasında yaşanan ciddi bir sağlık problemi olan MS hastalığı da uyuşmaya sebep olabilir. Kontrolsüz yemek tüketimi gibi etkenleri olan şeker hastalığı da baş parmaklarda uyuşma yapabilir. 

ayak parmağı uyuşması sebepleri

Kronik rahatsızlıklar sebebiyle kullanılan ilaçlar da ayak uyuşmasına sebep olabilir. Ayağınıza uygun ayakkabı giymemek ve obezite problemi de ayak baş parmağında uyuşmaya sebep olabilir. Ayak baş parmağı uyuşması Charcot Marie Tooth hastalığı, diyabet, donma, Guillain Barre sendromu, bel fıtığı, MS, PAD, PVD, siyatik, gut hastalığı, artrit ve osteoartrik hastalığı, ayak kemiğinin büyümesi, ayak trvması, raynaud hastalığı, alkol, zona hastalığı, omurilik yaralanması, veskülit ya da kan damarı iltihabı gibi durumların habercisi olabilir. Ayak baş parmağınızda sık sık bir uyuşma yaşıyorsanız ancak bu durumu önemsemiyorsanız acilen bir uzmana gitmeniz önerilmektedir. Eğer ciddi bir hastalığın belirtisi ise uzman kişi teşhis koyarak tedavinize başlayacaktır. Ayak baş parmağı uyuşmasının sebebinin anlaşılması için EMG, sinir iletim testi, MRG, BT gibi testler uygulanmaktadır. Hastalığın tespiti kişinin uyuşma şiddeti, bireysel durum, yaş, hastalıklar gibi durumlara göre değişkenlik göstermektedir. Eğer ayak baş parmağınızda bir uyuşma varsa siz de en yakın zamanda bir doktora giderek problemin sebebini ve altta yatan hastalığı öğrenebilir ve tedavinize başlayabilirsiniz.