Sebzeye burun kıvıranlar bile hayran olacak! Tam bir vitamin deposu: Faydaları saymakla bitmiyor

Bu sebzenin faydaları saymakla bitmiyor! Tüm detaylar haberimizde.

Sebzeye burun kıvıranlar bile hayran olacak! Tam bir vitamin deposu: Faydaları saymakla bitmiyor

Sağlıklı beslenmek istiyorsanız bu sebzeye mutlaka bir şans verin! Faydaları saymakla bitmez! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Özellikle ilkbahar mevsiminde tüketilen enginar içinde yüksek oranda fosfor, kalsiyum, demir, sodyum, potasyum, magnezyum, çinko ve A, B1, B2, B6 ve C vitaminleri vardır. Enginarın faydaları ise saymakla bitmez! Enginar içinde olan yüksek protein sayesinde dengeli beslenmeyi sağlar. Aynı zamanda kalp kaslarını güçlendirir ve kalp fonksiyonunu destekler. Yüksek demir içeriği sayesinde demir eksikliğine iyi gelir. 

enginarın faydaları

Güçlü bir antioksidan kaynağı olan enginar toksik maddelerin vücuttan atılmasını sağlar ve karaciğerin sağlıklı çalışmasını destekler. Potasyum mineralleri barındıran enginar vücut içindeki sodyum potasyum dengesini düzenler ve kan basıncını dengeler. Mideye iyi gelen enginar bol miktarda amino asit içerir. Midenin asidik dengesini düzenlerken mide ve bağırsak için doğal bir temizleyici haline gelir. Bu şekilde şişkinlik ve gaz oluşumu engellenir. Aynı zamanda organların arınmasını ve gelişmiş işlevselliğini destekler. Enginar diyet süreçlerinde de etkili bir sebzedir. Düşük kalori ve yağ içeren enginar diyet lifidir. Enginar tokluk hissi sağlar ve kilo verme süreçlerini kolaylaştırır.