Sarımsakları bozulmadan, küflenmeden saklamanın kolay yolu! Aylarca dursa da bir şey olmuyor

Eğer sarımsaklarınızı bozulmadan saklamak istiyorsanız bu yöntemleri deneyin! Tüm detaylar haberimizde.

Sarımsakları bozulmadan, küflenmeden saklamanın kolay yolu! Aylarca dursa da bir şey olmuyor

Bu yöntemlerden birini bile kullansanız sarımsaklarınız bir daha bozulmayacak! Asla küflenmiyor! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

BOZULMADAN SARIMSAK SAKLAMA YÖNTEMLERİ

Sarımsakların doğru şekilde saklanması daha uzun süre sağlıklı şekilde durmasını sağlıyor. Sarımsaklar örgü yapma, kavanozda saklama, rendeleme, buzluğa atma, turşu yapma ve tek tek ayırma yöntemleriyle daha uzun süre saklanabilir. Filizlenmenin önüne geçmek için sarımsakları saplarıyla beraber satın almanız gerekiyor. Kuru şekilde alınan sarımsaklar sap kısımları kullanılarak bütün sarımsaklarla birleştirilir. Bu şekilde sarımsaklar daha uzun süre saklanabilir. Ayrıca kabuklarını soyduğunuz sarımsakları ölçüsüne göre bir kavanozun içine koyup yarısını zeytinyağıyla doldurabilirsiniz. Zeytinyağına karışan sarımsak kokusu yemeklerinize de daha fazla lezzet katacaktır. 

sarımsak saklama yöntemleri

Sarımsakları anlık olarak kullanmanız gerektiğinde de kavanozdan alıp tüketebilirsiniz. Sarımsakların bozulmaması için kavanozun kuru olması gerekmektedir. Sarımsakları daha uzun süre saklamak için sarımsakları rendeledikten sonra bir miktar tuz ile karıştırıp üstüne zeytinyağı ekledikten sonra saklama kabında ya da cam bir kap içinde muhafaza edebilirsiniz. Bu şekilde yemek ve salatalarda daha kolay sarımsak kullanabilirsiniz. Sarımsağın kabuğunu soyduktan sonra bir dondurucu poşetin içine ekledikten sonra dondurucuya atabilir ve daha uzun süre muhafaza edebilirsiniz. Sirke ve tuz kullanıp sarımsak turşusu yaparak sarımsaklarınızı daha uzun süre saklayabilirsiniz. Acı bir turşu elde etmek istiyorsanız üstüne acı biber ekleyebilirsiniz. Son olarak sarımsaklarınız çok büyükse dış kabuklarını soyduktan sonra birbirinden ayırmanız gerekir. Ayrılan sarımsak dişleri bir kap içinde biriktirilir. Kaplar sudan ve nemden uzak tutulur. Karanlık ve serin bir dolaba sahipseniz burada saklayabilirsiniz. Bu yöntem özellikle büyük dişli sarımsaklar için tercih edilir.