Pürüzsüz bembeyaz bir cilt için tek küre ihtiyacınız var! Lekelerin kökünü kazıyacak

Eğer yüzünüzde oluşan lekelerden şikayetçiyseniz bu doğal yöntemler tam size göre! Tüm detaylar haberimizde.

Pürüzsüz bembeyaz bir cilt için tek küre ihtiyacınız var! Lekelerin kökünü kazıyacak

Ciltte oluşan lekeler bazı insanların kabusu olabiliyor. Ancak bu lekelerden doğal yöntemlerle kurtulmak mümkün! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

CİLT LEKELERİNDEN KURTULMANIN DOĞAL YÖNTEMLERİ

Cilt hem dış etkenler hem de metabolizma sorunları sebebiyle sivilce ve siyah nokta oluşumuna sebep oluyor. Ciltlerde oluşan bu tür sorunlar insanların günlük hayatını olumsuz şekilde etkilerken cilt bakım ürünleri de sık sık kullanılıyor. Yine de kimyasal ürünler de cilt yapısına zarar verebiliyor. Kimyasal bakım ürünleri yerine doğal yöntemler kullanarak cildinizde oluşan sivilce ve siyah noktalardan kurtulabilirsiniz ve pürüzsüz bir cilt elde edebilirsiniz. İlk olarak bal iltihap söktürücü özelliği ile biliniyor ve Türk kahvesi de peeling etkisi yaratıyor. İkisini karıştırmak ve cilde uygulamak cildin pürüzsüz olmasını sağlıyor. Türk kahvesi karışımı için bir tatlı kaşığı bal ve bir tatlı kaşığı Türk kahvesine ihtiyacınız var. İyice karıştırdıktan sonra yüzünüze maske olarak uygulayabilir ve 30 dakika beklettikten sonra cildinizi iyice durulayabilirsiniz. 

doğal cilt bakımı maskeleri

Bu karışım günde bir kez düzenli olarak uygulanabilir. Salatalığın içinde olan mineraller cildin temizlenmesine yardımcı olduğu için kimyasal tonikler kullanmanıza gerek olmuyor. Doğal tonik olan salatalık suyu ve salatalık dilimleri cilde epey fayda sağlıyor. Bir büyük boy salatalık ortasından kesilerek iki yuvarlak ayrılır. Daha sonra kalan kısım rendelenir ve suyu çıkarılır. Süzgeçle süzdükten sonra pamukla cildinize sürebilirsiniz. Salatalık dilimleri ise gözlerinize yerleştirilerek 30 dakika bekletilir ve 30 dakika sonra yüzünüz ılık suyla durulanır. Limon ve zeytinyağı karışımı da cildin temizlenmesine yardım ediyor. Aynı zamanda içinde olan yağ asitleri cildi besliyor ve pürüzsüz bir cilt olmasını sağlıyor. Ancak limonun asidik bir yapıda olması tahriş yapabileceği için fazla kullanılmaması gerekiyor. Çeyrek limon suyu ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı sıcak suda iyice karıştırılır. Daha sonra surata krem gibi uygulanır ve 5 dakika sonra soğuk su ile durulanır. Bu maske günde 1 kez düzenli olarak uygulanabilir. Kakao oranı yüksek bitter çikolata da cilt için besleyici bir doğal yöntem. 50 gram bitter çikolata sıcak su buharında eritilir ve bir süre soğutulur. Daha sonra bitter çikolata krem gibi surata sürülür ve 10 dakika sonra ılık suyla temizlenir. Bu maske haftada bir kez uygulanarak pürüzsüz bir cilt olması sağlanabilir.