O 7 besini tüketmek hastanelerden ayağınızı kesecek! Vücudu dipçik gibi yapıyor

Magnezyum açısından en zengin besinler hangileri. İşte detaylar...

O 7 besini tüketmek hastanelerden ayağınızı kesecek! Vücudu dipçik gibi yapıyor

BU KIŞ BUNU YAPAN HASTALIK YÜZÜ GÖRMEYECEK

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu Hastalıkların vücutta bulunan magnezyum seviyesindeki eksiklikten kaynaklandığını ifade ederek kişilerin bir çok sorunuun altında yatan sebebin magnezyum eksikliği olduğunu ifade etti.

magnezyum

İştahsızlık, bulantı, kusma, saç dökülmesi, kabızlık, yorgunluk ve halsizlik gibi bir çok soruna çözüm aslında magnezyumda gizli peki magnezyum açısından zengin olan besinler hangileri. Sizler için araştırdık…. İşte detaylar…

Müftüoğlu magnezyum açısından zengin besinlerin başında ıspanağın geldiğini belirtti. vücudun ihtiyacı olan magnezyumun yüzde 40’ını oluşturan ıspanak bol bol tüketilmesi gereken besinlerin başında yer alıyor. İçerisinde C E B vitaminlerini de barındıran ıspanak mucizevi bir besin.

Besin değeri açısından da oldukça zengin olan ıspanak bir çok yararı ile ön plana çıkıyor.

İŞTE O MEYVELER

Ispanak kadar magnezyum açısından zenbin bir besin daha sıralayacak olursa ikincisi de kabak çekirdeği olur. Kabak çekirdeği de besin değeri ve içerisindeki değerli yağlardan dolayı önemli bir besin maddesi. Özellikle cildi çok kuruyan kişilerin sıklıkla kabak çekirdeği yemesi önerilir. Sindirimi de kolay olan kabak çekirdeğini de sofralarınızdan eksik etmemelisiniz.

Yoğurt ve kefirde sofraların vazgeçilmez yiyecekleri arasında. Karaciğer ve böbrek için oldukça yararlı olan yoğurt ve kefirde kalsiyum ve magnezyum açısından önemli besinlerden biri.

Kuru yemiş denilince akla gelen besinlerden biri olan badem de magnezyum açısından kırmızı kan hücreleri açısından da oldukça önemli.

Severek tüketilen bitter çikolata kalp sağlığı açısından oldukça yararlı. Özellikle kadınların severek tükettikleri bitter çikolata sağlık açısından da önemli bir besin.

Çikolatanın yanı sıra ise muz da potasyum ve magnezyum açısından önemli bir kaynak. Kas kramplarına ağrılarına da oldukça iyi geliyor.