Mide bulantısını anında kesen basit tüyolar! Mideyi rahatlan mucize yüklü bitki çayları

Mide bulantısından şikayetçiyseniz bu çayları mutlaka deneyin! Tüm detaylar haberimizde.

Mide bulantısını anında kesen basit tüyolar! Mideyi rahatlan mucize yüklü bitki çayları

Bu çaylar mide bulantısını anında kesiyor! Yapılışları çok basit! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

MİDEYE İYİ GELEN ÇAYLAR

Mide problemi yaşayan insanlar doğal yöntemlerle bu sorunları nasıl geçirebileceklerini araştırıyor. Bu çaylar mide bulantılarına ve mide sorunlarına çok iyi geliyor! İşte o 6 çay tarifi;

mideye iyi gelen çay tarifleri

-Zencefil kökü demlenerek elde edilen zencefil çayı mide rahatsızlıklarını yatıştırmak için tercih ediliyor. Küçük parça soyulan zencefil rendelenerek 10-20 dakika kaynar suda demlenir ve isteğe bağlı tatlandırmak için bal eklenir.

-Papatya çayı mide bulantısı, hazımsızlık, gaz gibi problemlere iyi geliyor. 105 kadın üstünde yapılan araştırmaya göre papatya çayının bulantı ve kusmayı geçirdiği de ortaya çıktı.

-Limon kokusunun tek başına mide bulantısını hafiflettiği araştırmalarla ortaya çıktı. 100 hamile kadın üstünde yapılan 4 günlük çalışmada limon esansiyel yağ kokusunun mide bulantısını geçirdiği anlaşıldı. Ballı limon çayı da mide problemlerine iyi geliyor.

-Rezene çayı mide ağrısı, ishal, kabızlık gibi problemlere iyi geliyor. 159 kişiyle yapılan araştırmada günde 1 bardak rezene çayı içen kişilerin sindirim sağlığının ve bağırsak düzeninin daha iyi olduğu anlaşıldı.

-Nane çayı mide ağrısı ve mide bulantısına iyi geliyor. 10-15 tane ezilen nane yaprağı 1 bardak sıcak su içinde 10-15 dakika demlenerek tüketilebilir.

-Meyan kökü çayı hazımsızlık, şişkinlik, mide bulantısı gibi belirtileri hafifletiyor. Sindirim rahatsızlıklarına da iyi geldiği bilinen meyan kökü çayını tüketmeden önce yan etkileri konusunda uzmandan fikir almak öneriliyor.