Lezzetine bayılarak yediğimiz o besin damarların baş düşmanı! Hayatınızdan çıkarmak çok zor olacak

Bu besini her gün severek tüketiyor olabilirsiniz ama sağlığa epey zararlı! Tüm detaylar haberimizde.

Lezzetine bayılarak yediğimiz o besin damarların baş düşmanı! Hayatınızdan çıkarmak çok zor olacak

Bu besinin zararlarını öğrendikten sonra bir daha sofralarınıza koymayı düşünmeyeceksiniz bile! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

SAĞLIĞA ZARARLARI SAYMAKLA BİTMEZ

Her gün sofralarda yerini alan patatesin tüketimi ile ilgili önemli araştırmalar yapıldı. İnsanlar kızartma, haşlama, püre gibi birçok şekilde patatesi düzenli olarak tüketiyor. Patatesin en büyük zararlarından biri ise kilo aldırıyor olması. American Journal of Clinical Nutrition tarafından yapılan araştırmalar patates kızartması tüketiminin obeziteyle bağlantılarını ortaya koyuyor. Aynı zamanda patates alerjisi de önemli bir alerji türü olarak biliniyor. Patates yedikten sonra vücudunuzda değişiklik ve kaşıntı hissediyorsanız bir uzmana gitmeniz öneriliyor. En çok kızartma olarak tüketilen patates sindirim sistemine zarar vererek hazımsızlığa da yol açıyor. 

patates kızartması ve zararları

En önemli etkisi ise patates kızartmasının damarlara zarar vermesi. Patates kızartması damar sertliğine yol açarak ilerleyen zamanlarda damarların tıkanmasına ve incelmesine sebep oluyor. Diyetisyen Johna Burdeos tarafından yapılan araştırmalar patates kızartmasının vücutta yaşlanmayı hızlandırdığını ortaya çıkarıyor. Aynı zamanda fazla yağ ile kızartılan patates hafıza bozukluğuna sebep olarak beyin sağlığını olumsuz anlamda etkiliyor. Patates içinde olan nişasta diyabet hastalarına da iyi gelmiyor. Patates kızartmasının düzenli olarak tüketilmesi vücutta olan toksik maddelerin artmasına sebep oluyor. Patates tüketirken patatesin buzdolabında saklanmasına dikkat etmek gerekiyor. Buzdolabında saklayarak solanin miktarının artması sağlanıyor. Eğer patates yeşil renkli ve küçüldüyse tüketilmemesi öneriliyor. Patatesin en sağlıklı tüketilme şekli ise buharda ya da fırında pişirerek tüketmektir. Haşlanması patates içinde C ve B vitaminin yok olmasına sebep olur.