Kışın hastalığa yakalanmamanın formülü bu karışımda! Hastalıklara kalkan oluşturuyor

İzmir'de aktar olarak esnaflık yapan Ziraat Mühendisi Mete Eltepe, kış ayları yaklaşırken özellikle soğuk aylarda insan vücudunun artan hastalıklara karşı direncini artırabilmesi için baharat karışımlarının tüketilmesi konusunda bazı tavsiyeler verdi.

Kışın hastalığa yakalanmamanın formülü bu karışımda! Hastalıklara kalkan oluşturuyor

İzmir'in Konak ilçesine bağlı tarihi Kemeraltı Çaeşısı'nda uzun yıllar aktar olarak çalışan Ziraat Mühendisi Mete Eltepe, havalar soğumaya başlayınca ortaya çıkan hastalıkların hızlı atlatılması ve aynı zamanda sağlıklı bir kış yaşanması için bazı öneriler sundu.

Baharatların pek çok hastalığın önlenmesinde ve vücut direncinin arttırılmasında çok iyi bir etkiye sahip olduğunu anlatan Eltepe, "Bildiğiniz gibi kış ayları yaklaşıyor, havalar soğumaya başlıyor. Vücudun tok kalması için takviye yapılması gerekiyor. Bizler bu ürünleri uzun yıllardır Kemeraltı'nda işliyoruz." diye konuştu.

Kışın hastalığa yakalanmamanın formülü bu karışımda

Baharat karışımının öksürük, grip, soğuk algınlığı ve birçok hastalığa karşı korunmaya yardımcı olduğu herkes tarafından b,linir. Baharat karışımı, çörek otu, karabiber, zerdeçal, biraz hafif kırmızı biber tozu, acı biber tozu ve zencefil içermektedir. Bu karışımı bal, yoğurt veya sıcak su ile tüketebilirsiniz.

Baharat karışımınuın sabahları güne başlarken aç karına alınacağını belirten Mete Eltepe,

söz konusu baharatların mikroplardan koruyan ve aynı zamanda C vitamini açısından da zengin olduğunu söyledi. Eltepe, "Çörek otu çok önemli. Timokinon içerdiğinden kalp sağlığına da iyi gelir. Karabiber aynı zamanda zerdeçalı da harekete geçiren bir baharattır. Pul biber, zencefil ve sumak antibakteriyeldir, C vitamini açısından da zengindir. Bu altı baharatı kaçırmayın" dedi.

Kışın hastalığa yakalanmamanın formülü bu karışımda

ÇOCUKLAR DA İÇEBİLİR

Bu karışımın özellikle bal ile karıştırıldığında ilkokul öğrencileri tarafından beğenileceğini belirten Eltepe, şöyle konuştu:

“Bu anlattığım karışımı hazırlayın ve bir kavanozda saklayın. İyice karıştırdığınızdan emin olduktan sonra başka bir kaseye bir çay kaşığı kadar koyup yoğurt, bal veya sıcak su ile karıştırın. Doğrudan aç karnına tüketmelisiniz. Çörek otu, zerdeçal, karabiber, pul biber, zencefil, sumak. Bunlar kullanışlı ürünlerdir. Bütün bunlardan az miktarda karıştırın, biraz karabiber ve acı biber ekleyin. Bu karışıma maksimum miktarda zerdeçal ekleyin"

Bu karışımı kullandığını ve faydalarını gördüğünü belirten sakin Osman Yıldız, şöyle konuştu: “Grip veya hastalık olsun, soğuk algınlığı olsun, karışımı buraya geldiğimizde faydasını görüyoruz. Bunun birçok faydasını görüyoruz. O yüzden herkese tavsiye ediyorum" dedi.