Kışı 1 kilo bile almadan geçirmenin formülü! Deneyenler yaz kış aynı kiloda kalıyor

Uzman diyetisyenlerden kış aylarında kilo almamak için püf noktalar geldi. Kilo alma korkusunun birçok kişinin vazgeçilmez derdi olurken kilo derdi olmadan yaşamak için yapılması gerekenler haberimizde.

Kışı 1 kilo bile almadan geçirmenin formülü! Deneyenler yaz kış aynı kiloda kalıyor

Kış aylarında metabolizma kendini koruma altına alırken daha yavaş çalışmasıyla kilo alma ihtimali artış gösteriyor. Kışın yemek yeme ihtiyacı artarken karbonhidratlı yiyecekleri yeme isteği oluşuyor. Bu nedenle bu dönemlerde dikkat edilmezse kilo artışları yaşanmaktadır.

YAĞ, ŞEKERDEN UZAK DURUN

Kış aylarının gelmesiyle beraber vücut ısılarında değişiklik yapılırken azalan fiziksel aktiviteyle beraber yağ ve şeker tüketiminde azalmalar yaşanır. Haftada 2-3 defa balık yenmesi tavsiye edilirken kemik sağlığın garantiye alınır. Havanın güneşli olduğu zamanlarda D vitamini almaktan kaçınmayın. Yağ ve şeker tüketiminin azaltılması kilo alımını engeller.

kilo almaya son

SU İÇMEYİ UNUTMAYIN

Yazın sıcak havalarda rahatlıkla su tüketilirken bu kış aylarında çok mümkün olmuyor. Metabolik reaksiyonların temel direği su olurken kışın su kaybı daha az olacağından susama isteği çok sık gelmez. Fakat sizin susamadan su içmeniz gerekiyor. Sıcak içecek olarak genellikle kafein- tein içeriği yüksek olan çay- kahve tercih edilmektedir.

Kış aylarında bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek için A ve C vitamini tüketmek gerekirken lifli besinler öneriliyor. Kış aylarının vazgeçilmezi greyfurt, portakal, kepekli tahıllar, kuru baklagiller...