Kilolarınızdan bir türlü kurtulamıyorsanız dikkat! Meğer bunun eksikliğinden kaynaklanıyormuş

Kilolarından şikayetçi olanları ilgilendirecek haber geldi. Fazla kilonun sebebi meğerse o vitaminin eksikliğiymiş. Tiroit seviyelerinde bile etkili olan durum hakkında Dr. Mayısa Roseman açıklamaları haberimizde.

Kilolarınızdan bir türlü kurtulamıyorsanız dikkat! Meğer bunun eksikliğinden kaynaklanıyormuş

Demir eksikliği vücutta farklı durumlara neden olurken strese benzer semptomlar görülebilir. Yeterli demir almamak tiroid aktivitesinde azalmalara, zayıflığı ve obeziteye bile yol açmaktadır. Düşük demir saç dökülmeleri, uyku, kilo alımı nedenleri demir seviyelerini dikkat çeker.

Demir eksikliği özellikle veganlar ve vejetaryenlerde sıklıkla görülürken semptomlara rastlanılmaktadır. Hatta et yiyenler bile demir emiliminin zayıf olması ve bu hayati mineralin düzeylerinin azalmasına dair sorunlar yaşayabilir.

demir eksikliği
KİLO ALIMI

-Anemive halsizlik kilo yakımını azaltır
-Hızlı bir enerji kaynağı olarak tatlı isteği doğurur
-Yetersiz demir tiroid hormonlarını engelleyerek metabolizmayı yavaşlatır.

TEDAVİ SEÇENEKLERİ
Demir eksikliği anemisi tedavisi ise altta bulunan neden ve durumlarda ağırlığa göre farklılık gösterirken kişiye göre değişir. İlaçlar ve cerrahi girişimler bulunurken ağır demir eksikliği anemisi hastanede yatarak tedavi görülmesi uygundur. Kan nakli, demir enjeksiyonları ya da damardan demir tedavisi uygulanması öneriliyor. Demir eksikliği anemisinde tedavisinin amaçlarıda bulunan iyileşme durumu alyuvar, hemoglobin ile demir düzeylerini normale getirmek istenir.