Kilo vermek isteyenler listesine ekleyecek! Bağırsakları motor gibi çalıştırıyor

Milyonlarca insan kilolarından şikayetçi ve bu durumdan dolayı zayıflamak için türlü yollara başvuruyorlar. Tığ gibi incecik olmak istiyorsanız bu mucizevi meyveyi mutlaka tüketmeniz gerekiyor. Detaylar haberimizde…

Kilo vermek isteyenler listesine ekleyecek! Bağırsakları motor gibi çalıştırıyor

Son yıllarda artan kilo şikâyeti tüm dünya da olduğu gibi bizim ülkemizde de yaygınlaşıyor. Sağlıksız ve düzensiz beslenmenin sonucu olan kilolar yediden yetmişe milyonlarca insanın kâbusu oluyor. Fazla kilolarından şikayetçi olanlar kısa sürede zayıflamak isteyenlerin ilgisini çekecek o meyve haberimizde. İşte detaylar…

banka

FAYDALARINI ÖĞRENİNCE BOL BOL YEMEK İSTEYECEĞİNİZ ŞİFA DEPOSU: MUŞMULA

Bir yıl sonra hayatımıza geri dönecek birbirinden güzel sebzeleri, damaklarda kalan meyveleri ve daha birçok güzelliği düşündükçe heyecanlanıyorsanız siz de onlardan birisiniz.

Bugün ağaçta yeni olgunlaşmaya başlayan, pek çok kişinin hem beğendiği hem de sevmediği bir meyveyle tanışacağız:

Muşmula!

Tam bir şifa kaynağı olan ve halk arasında töngel, döngel, beşbıyık gibi isimlerle de bilinen alıç'ı tanıdığınızda, şimdiye kadar sevmemiş olsanız da seveceksiniz ve kilo alıp tüketmek isteyeceksiniz. ilk gördüğünüz andan itibaren çok şey var.

O halde daha fazla soru sormadan başlayalım, alıç nedir, özellikleri, faydaları ve nasıl kullanılacağını öğrenelim.

Ve işte karşınızda...

MUŞMULA NEDİR?

Muşmula ağacı aslında amigdaloid familyasından, gül ailesinin bir alt dalı olduğuna inanılan bir bitkidir. Diyelim ki bu ağaçla aynı adı taşıyan meyveler bugünkü ana konumuz.

Töngel, dönergel, beşbıyık, ezgil adlarıyla da bilinen alıç ağacı, çok sayıda tohumu, olgunlaştıktan sonra kahverengi rengi ve yumuşak eti sayesinde ayırt edilmesi kolay bir meyvedir. Ülkemizde özellikle Marmara ve Karadeniz bölgelerinde bol miktarda yetişen alıç ağacı, sık sık kavisli dalları sayesinde hemen fark edilir.

Alıç özelliklerini kısaca öğrendiğimize göre artık bize en çok merak edilen kısma yani alıç faydalarına geçelim!

MUŞMULA FAYDALARI NELERDİR?

Muşmula, besin lifi, potasyum, demir,kalsiyum, folik asit ve magnezyum gibi yararlı mineral ve maddeler bakımından oldukça zengin bir meyve 

Ayrıca birçok A ve C vitamini içerdiği de bilinmektedir.

BAĞIRSAK HAREKETLERİNİ ARTIRIYOR

Bu sayede kabızlık sorunu yaşayan kişilere yardımcı olur.

KİLO VERMEK İSTEYENLERE DESTEK OLUYOR

Kilo vermeye yardımcı bir meyve olarak bilinen sonbaharda kilo vermek isteyenlerin evde kaçırmaması gereken meyvelerden biridir.

VÜCUDUN HASTALIKLARA KARŞI DİRENCİNİ ARTIRIYOR

Muşmula bağışıklık sisteminin normal işleyişini destekler.

İLTİHAPLARIN DAHA HIZLI İYİLEŞMESİNE YARDIMCI OLUYOR

Alıç bağışıklık sistemi üzerindeki olumlu etkisi sayesinde vücuttaki iltihapların daha hızlı iyileşmesini sağlar.

ÖKSÜRÜĞE ÇÖZÜM OLUYOR

Muşmula özellikle çay olarak alındığında geçmeyen öksürüğe şifadır.

NEFES DARLIĞI GİBİ SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNDE ÖNEMLİ ROLLER ÜSTLENEBİLİYOR

Astım ve bronşit gibi solunum yollarını etkileyen hastalıklara karşı da olumlu etkisi olabiliyor

AĞIZ İÇİNDEKİ YARALARIN İYİLEŞME SÜRECİNİ HIZLANDIRIYOR

Antioksidan özelliği sayesinde özellikle ağızda oluşan yaraların daha hızlı iyileşmesine yardımcı olur.

SİNDİRİM SİSTEMİNE İYİ GELİYOR

Muşmula sindirim sisteminin normal işleyişini destekler.

BÖBREK VE KARACİĞER SAĞLIĞINI KORUYOR.

Böbreklerin ve karaciğerin sağlıklı fonksiyonlarını sürdürmesine yardımcı olur.

MUŞMULA NASIL YENİR?

Muşmula nasıl yenir diye düşünüyorsanız hemen açıklayalım:

Çok çabuk yumuşadığı için dalından çıkarıldığı anda iyice yıkanıp taze olarak yenilebilir. Ancak bazı insanlar yumuşak tadından hoşlanmadıkları için onu farklı şekillerde yemeyi severler. 

Eğer muşmulanın tadından hoşlanmıyor ya da bir nedenle taze halini yiyemiyorsanız yine olgunlaşmış muşmulaların kabuklarını ve çekirdeklerini güzelce ayıklayıp püre haline getirerek marmelat ve reçel kullanılan tüm hamur işlerinde değerlendirebilir, dilerseniz çikolata kremasıyla bir karıştırarak afiyetle tüketebilirsiniz.

Bunun dışında çok yumuşamamış olan muşmulaları dilim dilim doğrayıp çekirdeklerini çıkararak çayını demleyebilirsiniz. Muşmula çayı tarifini tam olarak isterseniz muşmula çayı nasıl yapılır anlatalım:

1 litre suyun içine yaklaşık 1avuç kadar dilimlediğiniz muşmulalardan koyun ve kaynatın. Kaynayan çayı süzgeçle süzüp soğuyana kadar bekleyin, tercihinize göre bal miktarını ekleyin ve afiyetle yiyin.

Üstelik alıç ağacının yapraklarından hazırlanan alıç çayının olduğunu ve bu çayı içebileceğimizi, bu çayı şifalı bitkiler dünyasında bulmanın çok kolay olduğunu, olgunlaşmamış muşmulalar ile sirke de yapabileceğinizi söylemeden geçmiş olmayalım.

MUŞMULANIN ZARARLARI NELERDİR?

Muşmulanın tüm iyi yanlarından bahsettik ama yan etkilerini de göz ardı edemeyiz. Alıç faydalı bir besin olmasına rağmen hipertansiyon hastalarına çok fazla tüketmemeleri tavsiye edilir. Bu nedenle eğer yüksek tansiyon sorunu yaşıyorsanız alıç almadan önce mutlaka doktorunuza danışmalı ve doktorunuzun tavsiyelerine göre hareket etmelisiniz.

Aynı şekilde alıç tüketirken de her şeyde olduğu gibi aşırı kullanmamaya dikkat etmeli ve tohumlarını asla yutmamalısınız. Fazlasının zararlı olduğunu unutmayın.

Kısacası kronik ve ciddi bir hastalığınız varsa doktorunuzun tavsiyelerinden sapmayın, alıç dahil hiçbir gıdayı gereğinden fazla tüketmeyin. Bu sağlıktır, göz ardı edilemez.