Kahvaltı yapmadan önce sakın sakız çiğnemeyin! Vücudunuza ne yaptığını öğrenince ağzınıza bile sürmeyeceksiniz

Büyük ya da küçük fark etmez sakız çiğnemeyi hepimiz severiz fakat sabahtan akşama kadar sakız çiğnemenin bu rahatsızlıklara neden olduğunu duyunca şok olacaksınız. İşte detaylar….

Kahvaltı yapmadan önce sakın sakız çiğnemeyin! Vücudunuza ne yaptığını öğrenince ağzınıza bile sürmeyeceksiniz

Her yaştan insan sakız çiğnemeyi sever ancak sakız çiğnemenin de sağlık açısından bazı kuralları vardır. Bu kuralların en başında aç iken sakız tüketmemek geliyor. Bu ve daha fazla aç iken yapmamız gereken şeyler nelerdir merak ediyorsanız. Tüm detaylar haberimizde…

kar

AÇKEN ASLA SAKIZ ÇİĞNEMEYİN! ÖYLE BİR ZARARI VARKİ... DUYUNCA ŞOK OLACAKSINIZ

Acıktığınızda bunu yapmayın! Açken yapılan eylemler ciddi fiziksel rahatsızlıklara neden olabilir! Karnınız açken bu davranışlarda bulunmamaya dikkat edin! Açken yapılmaması gereken şeyler bunlar.

SAKIN UYUMA!

Açlık ve düşük kan şekeri sizi geceleri uykusuz bırakabilir. Bu, hafif uykuya ve aç veya susuz kaldığında erken uyanmaya yol açabilir. Alışveriş yapmayın!

Hepimiz aç olduğumuzda ihtiyacımız olandan fazlasını yeriz. Bunun temel sebebi ise açlığın bize verdiği içgüdüdür. Yani alışverişe gittiğimizde açlık ve aç karnına bizi herhangi bir mağazaya sürüklüyor. Bu yüzden aç olduğunuzda alışverişe çıkmayın.

TARTIŞMAYIN!

Araştırmalar açlığın insanları daha saldırgan hale getirebileceğini gösteriyor. Aşırı tepki verme olasılığınız daha yüksek olduğundan aç karnına konuşmaktan kaçının. Bu nedenle asla aç karnına biriyle tartışmayın.

EGZERSİZ YAPMAYIN!

Bazı insanlar aç karnına egzersiz yapmanın daha fazla kalori yakacağına inanıyor. Ancak aç karnına egzersiz yapmak yağ kaybını etkilemez. Bunun yerine kas kaybına neden olur. Bu nedenle aç karnına egzersiz yapmamalısınız.

KAHVE İÇMEYİN!

Kafeinsiz kahve bile aç karnına tüketildiğinde mide yanmasına neden olabilir. Ayrıca aç karnına kahve içmek mide asidi üretimini uyararak sindirim sorunlarına yol açabilir.

NARENCİYE SUYU İÇMEYİN!

Portakal, mandalina, greyfurt ve limon gibi turunçgillerde bulunan kuvvetli asidik lif mide boşalmasını uyarabilir. Bu özellikle gastriti olan hastalar için önemlidir. Bu nedenle asla aç karnına narenciye suyu içmeyin.

SAKIZ ÇİĞNEMEYİN!

Aç karnına sakız çiğnendiğinde oluşan sindirim asitleri mide zarına zarar verebilir ve gastrite yol açabilir. Tok karnına bile olsa 10 dakikadan fazla sakız çiğnemeyin. Sağlığınız için sakız çiğnerken dikkatli olun ve asla aç karnına sakız çiğnemeyin.

İLAÇ YOK!

Aç karnına ilaç almayınız. İlacın aç karnına alınması onu etkisiz hale getirdiği gibi mide kanaması gibi ciddi sağlık sorunlarına da neden olur. Bu nedenle asla aç karnına ilaç almayın.