Her şeyi unutanlara bitkisel çözüm! 1 kaşık yendiğinde hafızayı süper güç yapıyor

Son yapılan araştırmalar, hafıza sorunlarıyla mücadelede günlük olarak tüketilmesi gereken besinleri belirledi. İşte, beyin için faydalı olan bu süper güçlü besinlerin listesi ve etkileri.

Her şeyi unutanlara bitkisel çözüm! 1 kaşık yendiğinde hafızayı süper güç yapıyor

Son zamanlarda yapılan araştırmalar, hafıza sorunlarına karşı beyin için faydalı olan üç önemli besini ortaya çıkardı. Bu besinler genç yaşlı herkes için önemli ve hafıza sorunları yaşayanların yanı sıra, genç yaşta da unutkanlık artık yaygın hale gelmeye başladı.

BBC Türkçe'de yer alan içerikte güçlü bir hafıza için yapılan bilimsel bir makalede bu üç besin sıralandı. Araştırmada, beynin "hipokampus" bölgesinde yer alan "CA3" adlı özel bir bölümün etkili olduğu belirtildi.

Beyin görüntülemesiyle yapılan araştırmada, 15 kişiye dört adet kısa film gösterildi ve anılarının nasıl biriktirildiği incelendi. Sonuçlara göre, bu özel bölgenin genişliğinin, anıların üst üste çakışmasını önleyerek hafızayı güçlendirdiği görüldü.

hafıza

Araştırmacılar, güçlü bir hafıza için omega-3 yağ asidi içeren balık, ceviz, badem ve yer fıstığı gibi besinleri tüketmeyi öneriyor. Ayrıca B12 vitamini açısından zengin olan kırmızı et, tavuk, yoğurt ve yumurtanın da hafıza için faydalı olduğu vurgulanıyor.

Uzun yıllardır yapılan çalışmalar, Ginkgo Biloba adlı şifalı bitkinin beyin hücrelerini yenileyerek hafızayı güçlendirmekte yardımcı olduğunu gösteriyor. Bu besinleri düzenli olarak tüketmek, güçlü bir hafıza için önemli bir adım olabilir.