Her sabah aç karnına içmek vücutta mucizeler yaratıyor! Kansere karşı birebir

Zeytinyağı insan vücudunu iyileştiren kapsamlı bir şifa deposudur. Yaygın olarak "sıvı altın" olarak bilinen bu yağ yenilebilir veya içilebilir.

Her sabah aç karnına içmek vücutta mucizeler yaratıyor! Kansere karşı birebir

Zeytinyağının, cilt bakımından kanser hastalığına kemik gelişiminden kolesterol hastalığına kadar birçok rahatsızlıkta kullanıldığı söyleniyor. İşte sabahları kahvaltı yapmadan önce bir kaşık zeytinyağının vücudunuz için neler yapabileceği..

METABOLİZMAYI HIZLANDIRIR

Zeytinyağı hem çocuklar hem de yetişkinler için faydalıdır. Metabolizmayı hızlandıran zeytinyağı kilo kaybına da yardımcı oluyor. Diyet yapıyorsanız veya kilonuzu korumak istiyorsanız salatalarınızda, yemeklerinizde zeytinyağı kullanmanızı öneririz.

İLTİHABI ÖNLER

Zeytinyağı içerdiği fenoller sayesinde antiinflamatuar ve antibakteriyel özelliğe sahiptir. Bu vücudunuzda bakterilerin çoğalmasını engeller. İnflamasyona neden olan faktörlerin ortadan kalkmasına neden olur ve vücutta mevcut inflamasyonu azaltır.

Zeytinyağının faydaları

KALP DOSTUDUR

Bu özelliği sayesinde doymamış yağ asitleri içeren zeytinyağı kandaki kolesterol birikiminde azalma meydana getirir. Kalp açısından sağlıklı besin olan zeytinyağı, kalp-damar hastalıklarına yakalanma riskini de en aza indirmeye destek verir.

KÖTÜ KOLESTEROLÜ DÜŞÜRÜR

LDL kolesterol, kötü kolesterollerden biridir ve kalp hastalığı ve kalp krizi riskinin artmasına neden olur. Zeytinyağının içerdiği antioksidanlar, LDL kolesterolün olumsuz yöndeki etkilerini azaltır. Aynı zamanda iyi kolesterolün bir türü olan HDL adı verilen kolesterolün artmasına da yardımcı olur.

SİNDİRİM SİSTEMİN DÜZENLER

Zeytinyağı içerdiği maddeler sayesinde sindirim sistemini temizlemeye yardımcıdır. Bağırsak sağlığını iyileştirmeye ve bağırsağın düzgün çalışmasını sağlamaya yardımcı olmaktadır.

HÜCRE DUVARINA GÜÇ VERİR

Zeytinyağında bulunan polifenoller sayesinde hücre duvarı oluşumunu destekler. Aynı zamanda arter duvarlarının elastikiyetini arttırır ve kalp hastalıklarını önler.

KARACİĞERİ TEMİZLEMEYE YARDIM EDER

Güçlü bir antioksidan içeriğine sahip olan zeytinyağı, karaciğerin toksinlerden arınmasını sağlar. Aynı zamanda karaciğer fonksiyonunu da destekler.

Zeytinyağının faydaları

KEMİKLERİ GÜÇLENDİRİR

Zeytin kalsiyum açısından zengin besinlerden birisidir. Zeytinden elde edilmiş olan zeytinyağı bu sayede kemik yapısını korur ve güçlendirir. Bundan dolayı da özellikle yaşlılar ve büyüme çağındaki çocuklar için zeytinyağı tüketimi tavsiye edilmektedir.

CİLT SAĞLIĞINI KORUR

Zeytinyağının cildi güneş, rüzgar gibi dış etkilerden koruyan E vitamini açısından zengin olduğu bilinmektedir. Aynı zamanda çok iyi bir doğal cilt nemlendiricisidir. Zengin antioksidan içeriği nedeniyle cildi cilt kanseri, rosacea, iltihap ve sivilce gibi faktörlerden korurken yaşlanma belirtilerini de geciktirir.

BEYNİ KORUR

Zeytinyağının Alzheimer hastalığını önlediği, hafızayı güçlendirdiği ve aynı zamanda da depresyon riskini azalttığı biliniyor.

SAÇLARI VE TIRNAKLARI GÜÇLENDİRİYOR

Daha güçlü ve aynı zamanda sağlıklı saçlara, tırnaklara ve kemiklere sahip olabilirsiniz. Saçları yumuşatır, besler ve nemlendirir. Zeytinyağı ayrıca , saç ve tırnakların hızlı büyümesini destekler.

Dozajı: Özellikle sabahları kahvaltıdan önce birkaç yemek kaşığı almanızı öneririz. Akşamları zeytinyağı içmek zararlı değildir. Ancak uzmanlar genellikle sabah saatlerinde içilmesini tavsiye ediyor.