Her gün bu besinleri tüketenler 7 günde 5 kilo veriyor! Metabolizmayı canavar gibi çalıştırıyor

Milyonlarca insan kilolarından şikayetçi ve bu durumdan dolayı zayıflamak için türlü yollara başvuruyorlar. Tığ gibi incecik olmak istiyorsanız bu besinleri mutlaka tüketmeniz gerekiyor. Detaylar haberimizde…

Her gün bu besinleri tüketenler 7 günde 5 kilo veriyor! Metabolizmayı canavar gibi çalıştırıyor

Son yıllarda artan kilo şikâyeti tüm dünya da olduğu gibi bizim ülkemizde de yaygınlaşıyor. Sağlıksız ve düzensiz beslenmenin sonucu olan kilolar yediden yetmişe milyonlarca insanın kâbusu oluyor. Fazla kilolarından şikayetçi olanlar kısa sürede zayıflamak isteyenlerin ilgisini çekecek besinler haberimizde. İşte detaylar…

banka

BUNLARI TÜKETEN HAFTADA EN AZ 5 KİLO VERİYOR! METABOLİZMAYI HIZLANDIRAN MUCİZEVİ BESİNLER

Kilo vermek için yapmamız gereken bazı önemli detaylar var. Bu detayları kolaylıkla yapmanızı sağlayacak yöntemler mevcuttur. Doğru beslenme ve kalori açığı oluşturma. Sağlıklı besinler tüketerek vücudunuza doğru miktarda vitamin ve mineral sağlamanız gerekir. Bu nedenle beslenme alışkanlıklarınıza belirli yiyecekleri de eklemelisiniz. Bu besinlerin tüketilmesi halinde vücut yeterli miktarda vitamin ve mineralleri emebilir. Ayrıca bu besinlerin kalorisi düşük olduğundan kilo verirken dikkat etmeniz gereken bir kalori açığı oluşturabilirsiniz. Metabolizmayı hızlandıran, yağ yakımını artıran besinlerden bahsedelim.

METABOLİZMAYI MOTOR GİBİ ÇALIŞTIRACAK BESİNLER

Kilo verme aşamasında metabolizmanın hızlanması çok önemlidir. Metabolizmanız hızlandıkça vücudunuzun yağ yakma hızı da artar. Bu sayede özellikle karın ve bacaklarda biriken yağları rahatlıkla yakabilirsiniz. Metabolizmayı hızlandıracak besinlere bir göz atalım.

banka

ZEYTİNYAĞI

Zeytinyağı içerdiği besin maddeleri sayesinde oldukça sağlıklı bir besindir. Özellikle kilo verme döneminde tüketilmesi gereken besinlerden biridir. Uzmanlar her sabah aç karnına iki yemek kaşığı zeytinyağı alınmasının tavsiye edildiğini vurguluyor. Aynı zamanda zeytinyağı midedeki asit dengesini düzenleyici etkiye de sahiptir, bu da sabah uyandıktan sonra aç karnına alındığında bağırsak hareketini hızlandıracaktır.

banka

KAHVE

Kilo verme aşamasında kahve tüketimi oldukça önemlidir. Çünkü kahve tüketerek metabolizmanızı hızlandırabilirsiniz. Kahvenin içindeki kafein vücuda gerekli enerjiyi sağlayacaktır. Aynı anda kahve içmek tokluk hissi yaratacaktır. Ancak içeceğiniz kahvenin saf ve sütsüz olması gerekmektedir. Latte gibi süt ilaveli kahveler sade kahve kadar etkili olmayacaktır. Sade kahve, şekersiz Türk kahvesi ve Americano gibi metabolizmanızı hızlandıracak ve yağ yakımını artıracaktır. Aynı zamanda kafeinin vücutta biriken ödemin atılmasında da oldukça iyi etkisi bulunmaktadır. Faydalarının bu kadar çok olması, kahve tüketimini kilo verme sırasında çok önemli bir besin maddesi haline getiriyor.

banka

YEŞİL ELMA

Yeşil elma vücuttaki metabolizmayı hızlandırıcı etkiye sahip meyvelerden biridir. Ayrıca yeşil elmanın içindeki sağlıklı miktardaki şeker günlük enerji ihtiyacınızı karşılayacaktır. Ayrıca lif içeren bir besin olan yeşil elma gün içerisinde tokluk hissi sağlar. Bu nedenle beslenme uzmanları yeşil elmayı müşterilerine atıştırmalık olarak mutlaka tavsiye ediyor.

banka

KEFİR

Uzmanlar günde en az bir kefir bar tüketilmesini öneriyor. İçerdiği probiyotik yapı sayesinde kefir. Bu da bağırsaklarımızdaki sağlıklı bakteri sayısını artırır. Bus-heid bakterilerinin sayısının artması sindirim sistemi açısından önemlidir. Çünkü sindirim sistemi ne kadar sağlıklı çalışırsa vücudun metabolizması da o kadar hızlı gerçekleşir. Ayrıca günde bir bardak kefir içmek gün boyu enerjik kalmanızı sağlar ve kabızlık gibi bazı sindirim sorunlarının önüne geçer.

banka

SU

Su içmek metabolizmayı hızlandıran en önemli eylemlerden biridir. Su insan vücudunun en çok ihtiyaç duyduğu şeydir. Bu nedenle her insanın günde en az 2,5 litre su içmesi gerekmektedir. Ancak vücutta biriken ödemin atılması için su içmek önemlidir. Vücutta ödem birikmesinin en önemli nedeni gün içerisinde su eksikliğidir. Ancak günde 2,5 litre su içeceğim diye dolu bir şişe su içmenin hiçbir faydası olmayacak. Bu nedenle su alımınızı 24 saate eşit olarak bölmeniz gerekiyor. Her insanın içtiği su miktarı farklıdır. Boy, kilo, yaş ve cinsiyet gibi faktörler, kişinin günlük olarak ne kadar su içmesi gerektiğinin değişimini etkiler.