Haftada 5 kilo vermenin sırrı bu baharatta! Suya karıştırıp her gün içen yağlarından kurtuluyor

Kilo vermek ve göbek yağlarınızı azaltmak istiyorsunuz ancak uzun ve sıkıcı bir yemek listesi gözünüzü korkutuyor olabilir. O halde haftada 5 kg'a kadar zayıflamanıza yardımcı olan tarçınlı su diyeti sizin çözümünüz olabilir.

Haftada 5 kilo vermenin sırrı bu baharatta! Suya karıştırıp her gün içen yağlarından kurtuluyor

Tarçın, yemeklere lezzet katan, yağ yakıcı, metabolizmayı hızlandırıcı gibi harika özelliklere sahip en popüler baharatlardan biridir. Bu nedenle hazırlaması kolay olan tarçınlı su, fazla kilolardan kurtulmak isteyenlerin en büyük yardımcısıdır. O halde gelin tarçınlı suyun zayıflamaya yardımcı olup olmadığından, tarçınlı su diyeti nasıl yapılır ve tarçınlı su içmenin faydalarından bahsedelim.

Tarçınlı su kilo vermenize yardımcı olabilir mi?

Tarçınlı su diyeti hakkında bilgi sahibi olmak isteyen herkes 'Tarçınlı su kilo vermenize yardımcı olabilir mi?' sorusuna yanıt arıyor. Peki, tarçınlı su içmek kilo vermenize nasıl yardımcı olur? İşte yanıtı..

Tatlınızın üzerine tarçın serpseniz bile kilo verememeniz normaldir. Tarçın bir baharat olduğundan ve keskin tadından dolayı tek başına tüketilmesi pek kolay değildir. Ancak tarçın ve su karışımıyla zayıflama yolunda ilk adımı atabilirsiniz. Çünkü tarçın yağ yakımını hızlandırır, sindirimi düzenler, metabolizmayı hızlandırır ve kilo verme sürecinde size destek olur.

"Peki bu tarçınlı su nasıl yapılıyor? Tarçınlı Su Diyetini nasıl uygularım?" diye sorarsanız cevabınızı hemen aşağıda bulacaksınız.

Tarçınlı Su Tarifi

Tarçınlı Su Tarifi:

Tarçınlı su yapmak ve tarçınlı su diyetine girmek sandığınızdan çok kolay. Ancak tarçına alerjiniz olabileceğini ve vücudunuzun bu yemeğe olumsuz tepki verebileceği konusunda sizi uyarmak isteriz. Bu nedenle her diyette olduğu şekilde bu yöntemi uygulamadan önce mutlaka doktorunuza danışın.

Malzemeler

1 su bardağı içme suyu

1 tatlı kaşığı tarçın

NOT: ek seferde çok miktarda yapmak istiyorsanız 5 bardak suya 4 çubuk tarçın da ekleyebilirsiniz. Karışıma daha fazla lezzet katmak istiyorsanız karışımın içine defne yaprağı, karanfil ya da elma dilimi ekleyebilirsiniz..

Nasıl hazırlanır?

Bir cezve veya küçük tencereye bir bardak su dökün, tarçını ekleyip kaynatın. Kaynadıktan hemen sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Karışım soğuduktan sonra servise hazırdır.

Bu karışımdan sabah veya akşam yatmadan önce aç karnına bir bardak içilir. Tarçınlı su diyetini 15 gün kullanırsanız daha gözle görülür sonuçlar alırsınız ancak 15 gün sonra mutlaka kesilmelidir ve kesinlikle devam ettirilmemelidir.

Tarçınlı Su Tüketmenin Faydaları

Tarçınlı su diyeti hakkında bu kadar konuştuğumuz için tarçınlı su içmenin sağlığa yararlarından bahsetmeden geçemeyeceğiz. Vücuttaki yağları yakar ancak düzenli alındığında yağların birikerek kiloya dönüşmesini engellemeye yardımcı olur.

Tarçınlı Su Tarifi

Metabolizmayı hızlandırır, kan şekeri seviyesini dengeler. Şeker hastalarına tarçın tavsiye edilmesi tesadüf değildir.

İştahı bastırıp uzun süre tok hissetmenizi sağlama özelliğine sahiptir. Özellikle tatlılara olan isteğini bastırmada etkilidir. Tarçın antibakteriyel özelliğe sahiptir ve aynı zamanda sindirimi zorlaştırabilecek bakterilerden kurtulmaya da yardımcı olabilir.

Kötü kolesterol seviyesini düşürür ve iyi kolesterol üzerinde olumlu etkisi vardır.

Hafızayı güçlendirir, baş ağrısıyla migrene karşı etkilidir.

Serbest radikallerle savaşır, kanser hücrelerinin oluşumunu yavaşlatır.

Tarçın suyu antibakteriyel özelliğinden dolayı ağız hijyenini sağlar, diş sağlığını korumaya destek verir.

Boğaz ağrısını ve öksürüğü tedavi edici özelliği vardır.

Ayrıca, adet öncesi sendromuna karşı da etkilidir ve adet ağrısını hafifletir.

Önemli Uyarı

Bu makale yalnızca genel bilgilendirme amaçlıdır ve bir tarif niteliği taşımamaktadır. Bir beslenme uzmanına veya beslenme uzmanına danışmadan herhangi bir beslenme programı veya diyeti uygulamamalısınız. Ciddi bir kronik hastalığınız varsa mutlaka doktorunuza danışın.