Genç bir yüz için botoksa ihtiyaç yok! Bu yüz yogası hareketlerini yapmak bedava: En ince kırışıklığı bile açıyor

Botoksun yerini artık doğal güzellik bakımları aldı. Yüz yogası, kırışıklıklardan ağrısız bir şekilde kurtulmanıza yardımcı olabilir.

Genç bir yüz için botoksa ihtiyaç yok! Bu yüz yogası hareketlerini yapmak bedava: En ince kırışıklığı bile açıyor

Yüz egzersizleri olarak da adlandırılan bu yöntem, son zamanlarda giderek daha popüler hale gelerek yüzün tonlanmasını ve yaşlanma belirtilerinin ortadan kaldırılmasını sağlıyor. Ameliyattan korkanlar yüz hasarlarını önlemek için yüz yogası yapabilirler. Bu kası harekete geçiren egzersizler size anında sonuç verecektir.

Güzelliğinizi korumak için kozmetiklere çok fazla para harcamanıza gerek yok. Alternatif olarak Botoks tedavisinin neden olduğu olumsuz durumları ve acıları yaşamak zorunda değilsiniz. Yüz yogasıyla genç görünümün keyfini çıkarın...

yüz yogası hareketleri

Çevresel etkiler, olaylar ve yediğimiz besinler cildimizin yaşlanmasına ve yaşa bağlı kırışıklıkların zamanla daha belirgin hale gelmesine neden olur. Bu izlerden kurtulmak ve gençliğini korumak isteyen çoğu kadın veya erkek kozmetiğe yöneliyor. Bu kimyasal ürünlerin cildiniz üzerinde olumsuz etkileri olabilir. Botoks tedavisi ifade özgürlüğünü kısıtlayan yüz değişikliklerine neden olabilir.

Sporun vücuda olumlu etkisi olduğu gibi yüz egzersizleri de cildinizin daha rahat etmesine yardımcı olabilir. Geçmişin izlerini silme durumuna da yardımcı olur. Yüz kaslarınız geliştiğinde yüzünüz daha sıkılaşır ve yaşınız ne olursa olsun daha da genç görünürsünüz. Yüz yogasını her zaman, her yerde yapabilirsiniz. Her yaştan insan bu yogayı çok rahatlıkla uygulayabilir. Egzersiz yüzdeki rahatsızlıkların giderilmesine, sarkmaların önlenmesine ve mevcut sarkmaların ortadan kaldırılmasına yardımcı olacaktır. Gıdı sorununuz çözülecek ve yüz ifadeniz daha parlak hale gelecektir.

yüz yogası hareketleri

Yüz yogası çeşitli hareketleri içerir. Ancak bu hareketleri yaparken dikkatli olun. Bunun nedeni yüzünüzün diğer kısımlarında da kırışıklıkların ortaya çıkabilmesidir.

Kaş ve yanak arasında oluşan kırışıklıkların giderilmesinin yanı sıra yanak sarkmaları ve sarkık yanakların ortadan kaldırılması için de kullanılabilecek çeşitli hareketler bulunmaktadır. Bu hareketleri doğru şekilde tekrarlarsanız istediğiniz yüze kavuşacaksınız.

Sarkma ve gıdı sorunlarını önlemek için kaşık yardımına ihtiyacınız vardır. Kaşığı ağzınıza sokun, alt dudağınızı dışarı çıkarın ve yukarıya bakın. Ayrıca çenenizi ileri konumda tutun. Bu hamle bu alanları güçlendirecek ve burada ortaya çıkan sorunları ortadan kaldıracaktır.

yüz yogası hareketleri

Kaşların arasında belli bir noktadan sonra ortaya çıkan çizgilerin işlemi oldukça basittir. Bu çizgiler sol elinizin orta parmağıyla tamamlanabilir. Orta parmağınızı alın bölgenize masaj yaparak bastırın ve bu işleme yukarı doğru devam edin. Bu hareketi 3-4 kez yapmanız gerekiyor. Eğer kaşlarınızın düşük olmasından endişeleniyorsanız çok basit hareketle bunu düzeltebilirsiniz. Kaşlarınızı ellerinizle sıkıca kavrayın. Daha sonra kırışıklıkları önlemek için yukarı doğru bastırın. Ve bu arada yüzünü buruşturuyorsun. Bu işlemi 2-3 kez tekrarlayın.

Dudak üstü kırışıklıkları için kaleme ihtiyaç vardır. Kalemi dudaklarınız ve burnunuz arasında yuvarlayın. Göz çevresindeki kırışıklıkları gidermek için gözlerinizi mümkün olduğunca geniş açın. Daha sonra baş parmağınızla kıvrımlara bastırarak bu hareketi tekrarlayın. Bu hareketleri düzenli bir şekilde hergün tekrarlayın. Ayrıca; bu hareketlerin diğer bölgelerde kırışıklık yaratmayacak şekilde yapılmasında fayda vardır.