Ellerdeki egzamayı 5 dakikada geçiriyor! Kaşıntı, acı, kabuklanmaya veda edin

Egzama, birçok insanın yaşayabileceği kaşıntılı ve kuru bir cilt rahatsızlığıdır. Bazı durumlarda ciltte kabarcıklar da oluşabilir. Yaşam kalitesini düşüren ve insanı zayıf düşüren bu hastalık, dermatoloji kliniklerinde de sıklıkla bahsedilen bir durumdur. Sizde bu hastalıktan şikayetçi iseniz bu yöntemlere göz atmanızda fayda var. İşte detaylar…

Ellerdeki egzamayı 5 dakikada geçiriyor! Kaşıntı, acı, kabuklanmaya veda edin

Çoğunlukla stresin neden olduğu egzama, bağışıklık sisteminin zayıflaması, karaciğer bozuklukları, gıda alerjileri, temizlik ürünleri ve kozmetik ürünlerine karşı hassasiyet, ilaçların yan etkileri nedeniyle de ortaya çıkabilir. Her yolu denediniz am bu soruna bir çözüm bulmadıysanız bu doğal yöntemleri de incelemenizde fayda var. Detaylar haberimizde…

banka

EL EGZAMASINA NE İYİ GELİR: 5 DOĞAL YÖNTEM

El egzamasına ne sebep olur ve nasıl tedavi edilir? El egzaması için ev ilaçları nelerdir? Dr. Beyza Nur Deveci el egzamasına evde uygulayabileceğiniz çözümleri anlatıyor.

VM Medical Park Maltepe Hastanesi’nden Dermatoloji Uzmanı Dr. Beyza Nur Deveci, ellerin egzamadan korunması için dikkate alınması gereken faktörlere dikkat çekiyor "Öncelikle varsa tetikleyici maddelerle temastan kaçınılmalıdır. Sabun ve suya uzun süre maruz kalma azaltılmalıdır. Ellerinizi yıkarken çok sıcak ya da çok soğuk su yerine ılık su kullanın. “Temizlik yaparken koruyucu eldiven giymeli ve deterjanlarla temastan kaçınmalısınız” dedi.

EL EGZAMASI NEDİR?

El egzaması, ellerimizin avuç içi ve kasıklar gibi dış etkenlerle ilk temas eden bölgelerinde, elin kenarlarında ve elin kenarlarında soyulma, kuruluk, kızarıklık, şişlik ve kabarcıklarla kendini gösterir. Parmaklar. Kaşıntı egzama lezyonlarıyla birleştiğinde hastanın yaşam kalitesini ciddi anlamda etkileyebilir. El egzaması etiyolojik faktörlere göre 3 gruba ayrılır: atopik egzama, irritan egzama ve atopik egzama.

EL EGZAMASI NEDEN OLUR?

Sık sık havaya maruz kalma toksik maddeler Yemek servisi ve işçilik gibi yüksek beceri gerektiren meslekler Sanayi çalışanları, sağlık çalışanları, kuaförler, kuru temizlemeciler, metal işçileri ve çiçekçiler egzamaya daha duyarlıdır. Suya, soğuk kuru havaya, sabunlara, deterjanlara uzun süre maruz kalmak, kimyasal maddelere maruz kalmak ve stres en önemli tetikleyicilerdir.

EL EGZAMASI NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Egzamayı tedavi etmek için öncelikle bir uzmana başvurmalısınız. Hastanın kliniğine bağlı olarak cilde steroid kremler sürülmeli ve düzenli olarak nemlendirilmelidir. Çok ciddi vakalarda ağızdan tedaviler veya fototerapi kullanılabilir.

Öncelikle varsa aktivatörlerle temastan kaçınılmalıdır. Su ve sabunla uzun süreli temas durumunda azaltılmalıdır. Ellerinizi yıkarken çok sıcak ya da çok soğuk su yerine ılık su kullanın. Temizlerken koruyucu eldiven giyin ve deterjanlarla temastan kaçının. Kaybolan nemi geri kazanmak için cildin düzenli olarak nemlendirilmesi gerekir.

Doğada bulunan birçok bitki, kozmetik ve ilaç sanayinde kullanılmaktadır. Ancak bu maddelerin kozmetiklerin yanı sıra cilde doğrudan temas ettiğinde alerjik yan etkilere de neden olabileceğini unutmamak gerekir. Bu nedenle bu doğal içerikleri kullanmadan önce doktora danışmanız tavsiye edilir.

EL EGZAMASINA NE İYİ GELİR?

MARKET

ALOE VERA

Antiinflamatuar, antioksidan, antibakteriyel, immünomodülatör ve iyileştirici etkileri vardır. Aloe vera geleneksel olarak uzun yıllardır yaraların tedavisinde kullanılmaktadır. 2011 yılında yapılan bir çalışmada topikal uygulama sonrasında cilt bariyerini artırmaya yardımcı olan ve keratinosit farklılaşmasını kolaylaştıran bitkilerden biri olduğu tespit edilmiştir.

MARKET

BAL

Antioksidan, antiinflamatuar, antibakteriyel, anti-kanser ve iyileştirici özelliklere sahiptir. Kozmetik formülasyonlarda özellikle nemlendirici olarak kullanılır. 2017 yılında yapılan bir araştırma, manuka balının atopik egzama lezyonlarını azalttığını buldu.

banka

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

Bitkisel bir yağ asidi olan hindistan cevizi yağı, laurik asit içerir. Laurik asidin antimikrobiyal ve antienflamatuar özellikler bulunmaktadır. Deriyi nemlendirir ve kaşıntıyı rahatlatır. 2013 yılında yapılan bir çalışmada atopik egzaması olan çocuklarda 8 haftalık hindistan cevizi yağı kullanımı sonrası derideki su kaybının azaldığı gözlenmiştir.

banka

ZEYTİNYAĞI

Esansiyel yağ asitlerinin en önemlilerinden biridir. Antiinflamatuar ve antioksidan özelliklere sahiptir. Günümüzde topikal kullanımın kuru cilt, sedef hastalığı ve egzama tedavisinde etkili olduğu bildirilmektedir. Ancak yüksek miktardaki oleik asit, cilt bariyerini bozabileceğinden çok kuru ciltlerde tahrişe neden olabilir. Bu nedenle dikkatli kullanılması tavsiye edilir.

banka

YULAF EZMESİ

Anti-inflamatuar, anti-kaşıntı, antioksidan ve antibakteriyel özelliklere sahiptir. Cildi nemlendirir. UV ışınları, sigara dumanı, bakteriler ve serbest radikallerin neden olduğu cilt hasarlarını önlemeye yardımcı olur. FDA (ABD Gıda ve İlaç İdaresi) tarafından cilt koruyucu olarak onaylanan bitkisel ürünlerden biridir. 2007 yılında yapılan bir araştırma, yulaf özü içeren bir nemlendirici kullanmanın, atopik dermatitli çocuklarda topikal steroid kullanımını azalttığını buldu.

Not: Bu yöntemleri kullanmadan önce doktorunuza danışmayı unutmayın.