Egzamayı geçiriyor, balgamı söktürüyor! Bu bitkinin her tutamı farklı hastalığa şifa oluyor

Karabaş otu balgama karşı etkili olan bir besindir. Öksürüğü hafifletir, nefes almayı iyileştirir, balgamı inceltip giderir.İşte, balgam giderici karabaş otunun kullanımı hakkında detaylar..

Egzamayı geçiriyor, balgamı söktürüyor! Bu bitkinin her tutamı farklı hastalığa şifa oluyor

Karabaş otunun öksürüğü hafiflettiğine inanılıyor. Bu otun öksürük ve balgamı baskılayıcı etkisi vardır. Bu nedenle soğuk algınlığı, grip ve diğer solunum yolu enfeksiyonlarından kaynaklanan öksürüklerde de kullanılabilir.

Ayrıca içerdiği bileşenlere bağlı olarak antiinflamatuar etkilere sahip olabilir. Bu özellik öksürüğün ana nedeni olan iltihaplı hava yollarının hafifletilmesine yardımcı olur. Solunum yollarının açılmasına yardımcı olur, ancak öksürük aynı zamanda tıkanmış solunum yollarını genişletip rahatlatabilir.

Karabaş otunun faydaları

Karabaş otu ayrıca, balgam azaltıcı etkisi olabilir. Balgam azaltmaya yönelik karabaş otunun kullanımına ilişkin bazı öneriler şöyle;

Taze demlenmiş çay:

Bir çay kaşığı veya çaydanlığın içine bir çay kaşığı kurutulmuş olandan karabaş otunu ekleyin. Kaynayan suyu ekleyip ıslatın. İçeceği yaklaşık 5-10 dakika demlemek yeterlidir.

Ayrıca çayı süzüp içebilirsiniz. Bu çay günde birkaç kez alınabilir.

Bal ile Karışım:

1 çay kaşığı karabaş otunu ve 1 çay kaşığı balı karıştırın. Karışımı yavaşça yutunuz. Bu boğazınızı rahatlatmaya ve aynı zamanda balgamın geçmesini kolaylaştırmaya yardımcı olacaktır. Günde birkaç kez tekrarlanabilir.

Karabaş otunun faydaları

Buhar İnhalasyonu:

Kaynar suyu kaseye dökün. Birkaç damla kadar karabaş otunun yğını ekleyin. Başınızın üzerine havlu koyun ve buharı içinize çekin. Bu, solunum yollarınızı açar, balgamın da daha kolay akmasını sağlar.

Bitki çayı içeceği:

Karabaş otunu, farklı balgam söktürücü bitkilerle birleştirerek bitki çayı yapabilirsiniz. Funda, anason, adaçayı gibi bitkilerle kombine edilebilir.

Uyarı!

Hamile kadınların, emziren annelerin ve bazı sağlık sorunları olan kişilerin karabiberi kullanmadan önce doktorlarına danışmaları gerekmektedir. Uygulama sırasında dikkatli olunmalı, önerilen dozlara kesinlikle uyulmalıdır.

Karabaş otunun faydaları